Сезон 2017/18 на Кралската опера в Лондон, който Кино Арена излъчва ексклузивно в градовете София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Плевен и Смолян, продължава с една от най-великите оперни творби – „Тоска“ на Джакомо Пучини, която още от шеметното начало ни пренася в един свят на опасни политически машинации и задкулисни игри.

Спектакълът на Джонатан Кент за Кралската опера пресъздава бурния политически живот в Рим в началото на XIX век. Началникът на полицията Скарпия, който безпощадно преследва и измъчва своите врагове, е един от най-зловещите злодеи в оперното творчество. Неговата мрачна и демонична музика контрастира с лиричните мелодии на двамата влюбени – Тоска и Каварадоси, които изразяват своята страст в неповторимите арии “Vissi d’arte” и “E lucevan le stele”.

Драматичната творба на Пучини постига огромен успен на премиерата си през 1900 г. и със своя напрегнат сюжет и великолепна музика се превръща в една от най-изпълняваните опери.

Потъналата в мрака на свещите църква, мрачният кабинет на Скарпия с неговата стая за изтезания и измамният оптимизън на римското утро – този красив спектакъл пресъздава напегнатата драма и покачва напрежението до трагичния финал. Отразяващата духа на времето музика на Пучини е наситена с автентични детайли от епохата, като далечният оръдеен огън в първо действие и камбанният звън по време на финалната сцена.

Прожекциите са на 01 март от 19:00 часа, 04 март от 18:00 часа и на 05 март от 16:00 часа. Програмата по кина и градове се обявява на сайта на кината „Арена“.

Билети вече се продават на касите в кината, както и директно през сайта. Всеки гост на прожекциите от сезона на Кралската опера в Лондон получава комплимент от Кино Арена – малка бутилка вино и шоколадови лакомства за пълно удоволствие от преживяването на класическите шедьоври от сцената на Ковънт Гардън.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара