Ако една снимка е много по-въздействаща от 1000 думи, то и целувката е – поне за жените. Екип от State University в Ню Йорк е интервюирал над 1000 студенти и е открил, че жените отдават голямо значение на целувките за разлика от мъжете. Дамите използват целуването като начин да оценят мъжа като потенциален партньор, а по-късно да поддържат интимността и да „проверяват“ състоянието на връзката.

kiss

За мъжете целувката има по-малко значение и им служи предимно, за да се приближат до момента на секса. Мъжете са и по-малко дискриминиращи, когато трябва да решат дали да целунат една жена и да правят секс с нея. Господата са далеч по-готови да се въргалят в чаршафите с дама, без да я целуват, както и с жена, която всъщност не ги привлича особено. Те са съгласни да си легнат и с дама, която не се целува добре. Неща, с които жените като цяло не са склонни да правят компромиси.

За жените целувките са много по-важни и те държат да се целуват във всички етапи от връзката си. За мъжете те пък стават все по-маловажни с развитието на взаимоотношенията.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара