За да е щастлива, жената трябва да се научи да открива положителни моменти в обикновеното и да умее да възприема живота от друг ъгъл, казва в разговор с LIFE.ru психологът и сексолог Евгения Александрова. Според нея също така е важно да се премахне бремето на самозаблудата.

Психоложката съветва жените да се научат да гледат истината в очите и да спрат да изопачават действителността. За да направите това, е важно да отговорите честно на въпроси като: „Мъжът до мен ли е?“, „Харесвам ли работата си?“, „Радвам ли се на живота си?“.

Важно е също така да умеете да прекарвате време насаме със себе си, продължава експертът. Можете да отидете на любимото си място, да отделите време да слушате любимата си музика или просто да се разходите на чист въздух с мислите си. Освен това, за да постигнете щастие и хармония със себе си, ще ви помогнат самоусъвършенстването, научаването на нови неща и самообразованието. Това ще допринесе за промяна в мисленето в посока на

щастлива, смислена и енергична жена.

Но най-важното, според Александрова, е да искате само най-доброто за себе си. Да обвинявате другите за нещастията си, без да се стремите да промените ситуацията, няма да доведе до нищо добро.

Можете да изпробвате милиони работещи съвети, но нито един от тях няма да бъде приложен, когато човек няма истинско желание да намери щастието, казва психологът.

Източник: Рамблер

Facebook Twitter Google+

0 Коментара