Един сексуален контакт седмично е достатъчен за щастието на женените хетеросексуални двойки, сочат резултатите от изследване, цитирани от Франс прес.

couple-731890_1280

За да стигнат до тези заключения, учените анализирали резултатите от проучвания, обхванали около 30 000 американци през последните 40 години.

„Честите сексуални контакти са свързани с малко повече щастие, но тази връзка не е толкова забележима, когато честотата е повече от веднъж седмично – заяви психоложката Ейми Мюз от университета Торонто-Мисисага. – Заключенията ни навеждат на мисълта, че е важно да се поддържа интимна връзка с партньора, но не е нужно да имаш сексуален контакт всеки ден, след като си започнал подобна връзка.“

Учените наблюдавали постоянство независимо от възрастта и от това дали връзката продължава няколко месеца или десетилетия. Авторите на изследването уточняват, че не са си поставяли за цел да открият причинно-следствена връзка. Затова не е установено дали щастието е в основата на един сексуален контакт седмично или този контакт е причина за повече щастие.

В действителност няма връзка между честотата на сексуалните контакти и благоденствието на неженените, отбелязаха учените.

Резултатите от изследването са публикувани в Social Psychological and Personality Science.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара