Проблемното забременяване в центъра на вниманието! Това е постановката „64“ и, да, правилно прочетохте. Не е 69 и никак не е секси да правиш секс по график, без любов, но с фикс идея.

„64“ илюстрира колко трудно е да разберем дали и кога сме готови, желаещи и способни да станем родители. Какво се случва, когато имаме нужда от помощ не само от медицински специалисти, но и от нашето семейство и приятели, без чиято подкрепа процесът може да бъде непоносим?! И все пак, дори когато нашият вътрешен кръг прави най-доброто, на което е способен, преживяването винаги е самотно, дори в любящо партньорство, дори с най-добрите намерения на тези, които ни заобикалят.

Полуавтобиографичният текст на Тена Щивичич, представя борбата на двама души да станат родители. Тъй като природата изглежда не сътрудничи, двойката се обръща към предизвикателния и болезнен процес на ин витро оплождането и Ева е изправена пред това да подложи тялото си на ад от безкрайни хормонални инжекции, а ума й – на подложен на атаките между крехките надежди и отчаянието.

Въпреки тежката за много двойки тема, авторката я пресъздава като комедията, с добре балансирана с драма.

Пиесата се занимава с все още съществуваща стигма върху бездетните двойки и избутва темата за проблемите на репродуктивните проблеми на преден план.

Брилянтният актьорски състав: ГЕРГАНА ДАНДАНОВА, ДАРИН АНГЕЛОВ, СТЕФКА ЯНОРОВА, АНАСТАСИЯ ИНГИЛИЗОВА, ВЕСЕЛИН РАНКОВ, ТИГРАН ТОРОСЯН и ВЕЖЕН ВЕЛЧОВСКИ ще Ви потопят изцяло в темата.

Режисьорският перфекционизъм на Владимир Люцканов ще потопи зрителите в темата, чрез ювелирно изпипаните детайли.

Премиерата на спектакъла ще бъде на 15 май 2023 г., от 19,00 ч, в Театър „Българската армия“.

В театъра може да се разгледа фотоизложбата „Твоите яйцеклетки са твоето утре“.

Актьорите от Театър „Българска армия“ подкрепиха инициативата „Твоите яйцеклетки са твоето утре“. Кампанията има за цел информираност относно яйчниковия резерв и скрийнинг на жените до 37 –годишна възраст. Важно е дамите да бъдат информирани относно стареенето на яйцеклетките и желаещите да се прегледат, за да са наясно колко време им остава, за да могат да забременеят.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара