Непоправимите романтици са убедени: нашите половинки бродят по земята в очакване да ни срещнат, а ние да ги познаем. Но как? Как да открием Единствения или Единствената? Като начало – по очите. Попадението може и да не е стопроцентово, но все пак е с достатъчно висока степен на достоверност.

В пълна хармония

Очите са не само огледало на душата, а и отражение на характера. Кафявите са признак на весел и лек нрав, на безгрижност. Сините или стоманеносивите са свидетелство за хладна натура, стремеж към самореализация, пресметливост.

Представяте ли си двойка, в която и двамата са с кафяви очи? Живеят весело, но бедно – и двамата са свикнали да получават, но не и да печелят. Двама синеоки под един покрив също не са за завиждане: всеки ще се стреми към власт, ще живеят богато, но скучно. Така че повече шансове за разбирателство имат двойkume, при които цветът на очите не съвпада: единият ще действа и печели, а другият ще му помага в прахосването на „тези хартийки“. Това привличане има обяснение и на енергетично ниво: сивооките, синеоките пращят от енергия, от която отчаяно се нуждаят кафявооките. Когато са заедно, те се спасяват взаимно от „енергетични“ проблеми. Раздялата за тях е истинско изтезание – единият изпада в треска от излишък на енергия, а (другият „умира“ от липсата й.

Само зеленооките живеят в пълна хармония с партньор със същия цвят на очите. В тази двойка очите щастлива смес от студена и топла енергия – синя и жълта. Зеленооките се придържат към златната среда. Те са разумни, предприемчиви и внимателни.

В пълен разрез

  • Разрезът, контурът на очите откровено говори що за човек стои пред вас.
  • Големите, широко отворени очи са признак на добродушие, дори наивност.
  • Тесните, сякаш присвити очи говорят за хитрост съобразителност, изобретателност. Човек с такива очи е в състояние да се погрижи както трябва не само за себе си, а и за своя избраник.
  • Прекрасната комбинация: ококореният наивник редом до съобразително присвития поглед.
  • Интересното изключение тук – притежателите на големи бадемови очи. Те са изключително общителни, открити и обаятелни личности, без това да им пречи да защитят твърдо интересите си, когато им се наложи. Бадемовите очи могат прекрасно да съжителстват както с големите, широко отворени, така и с тесните, присвити очи.

В крак с модата

„Моят идеал за…“ никога не се изчерпва само с цвета на очите, нали?! Косите много точно отразяват типа енергия: тъмните, също като очите, говорят за потребност да получаваш, а светлите – за необходимост да отдаваш. Затова най-привлекателните двойки в киното са тъмноок брюнет със синеока блондинка. Съвместимостта между такива партньори е почти стопроцентова.

Синеокият брюнет е двойствен тип, на него повече му подхожда подобно, но противоположно съчетание
–  тъмноока блондинка. Между другото, ако започнете да боядисвате косата си в тонове, различни от обичайния цвят, скоро ще придобиете качествата, които те символизират.
Разбира се, има и изключение – естествено рижите, които, ако са и светлооки, символизират пълно себеотдаване на партньора.

Но внимавайте с тъмнооките червенокоси – те са необикновено хитри и прагматични. Оставете ги да търсят своята половинка сред себеподобните си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара