Хората често разказват как в брака страстта постепенно гасне – от „Сваляй дрехите веднага“ до „О, хайде по-късно“. Американская журналистка Джо Пияза, автор на няколко книги за взаимоотношения, пътува по света, за да открие отговор на въпроса как да избегнем угасването на страстта.

„В нощта преди сватбата седях сама в стаята си и тъжно мислех за бъдещето на оргазмите си. Не прекарах тази нощ с годеника си, но исках – ами ако това беше последният ми шанс за невероятен секс?

За 20 години взаимоотношения с мъже разбрах, че най-добрият секс е в зората на връзките. Между първите ми целувки на 14 и срещата с бъдещия ми съпруг на 34 години имах пет сериозни афери, всяка от които продължи повече от година. И всеки път след шестмесечната граница се превърщахме от страстна двойка, готова да прави секс в такси, в съквартиранти, които могат да спят един до друх с дрехи и само

понякога се отдават на мързелив секс.

Когато осъзнавах това, връзката можеше да приключи.

Ситуацията се промени след срещата ми с бъдещия ми съпруг, когато година по-късно още горяхме от страст. Но какво ще се случи след сватбата?

И след много дни на размишления реших да пътувам по света, за да получа отговор на въпроса как да бъда добра съпруга. Говорих със стотици жени в 20 страни за брака и секса и събрах техните отговори в книгата „Как да живея в брак“.

Имах чувството, че съм попаднала в някакво затворено общество с паролата „Омъжих се“. Непознати хора – млади и стари, бели, черни и кафяви, ми казаха неща, които биха накарали и момиче от квартала с червените фенери да се изчерви.

Между другото, именно тя ми даде най-скромния съвет: активният сексуален живот в брака зависи повече от жената. „Жененият мъж лесно губи и възвръща желанието си за приключения“, прошепна ми тя насред квартала с червените фенери. „Бъди капитан на вашия кораб, жените трябва да поддържат страстта, когато мъжете се нуждаят от съвети какво да правят.“

Като нейно ехо е жена от полигамното племе масаи в Кения: „Трябва да се ангажираш изцяло в секса“. Те имат сексуален график: 4-5 съпруги живеят с много деца в една и съща стая и се редуват, за да посетят съпруга си. „Но как успявате да правите секс, когато децата са навсякъде?“ – не можах да устоя на въпроса. Настъпи пауза, мислех, че съм казала прекалено много, но една от тях се наведе към ухото ми и прошепна: „Бъди отгоре, тогава е по-тихо“.

Най-много ме интересуваше въпросът, не е ли скучно да прекарваме нощ след нощ с един човек, докато смъртта ни раздели? И няма ли тази скука да доведе до изчезването на секса?

Дори си помислих, че може би моногамията не е най-подходящото състояние за хората и реших да надникна при  французите, чиято култура, изглежда, включва повишена извънбрачна активност.

Но когато попитах удивителни французойки с красив стайлинг и блузи с голи рамене дали е време съпругът ми и аз да позволим на извънбрачни афери да удължат страстта, те ме гледаха сякаш ги обвинявам в жестоко насилие над животни. „Ще позволя ли на съпруга ми да прави секс с друга жена? – един от тях буквално се нахвърли срещу мен – Разбира се, че не!“

Вярно, след чаша вино и дълга тънка цигара, тя стана по-мила: „На него винаги трябва да му е интересно, тайните да се пазят зад завесата и да не се страхувате от нови неща. Вие, американските жени, се омъжвате и бързо сменяте секси бельото с долнища на пижами, спирате да затваряте вратата на тоалетната “, каза тя.

Исках да й обясня, че тоалетната в нашия апартамент е мъничка и съм клаустрофобична и че долнището буквално подчертава дупето ми, но само казах: „Не разбирам каква е тайната на секси бельото“. Казаха, че това е моята основна грешка във връзката.

Във Франция получих много добри съвети относно секса, но никога не очаквах да ги чуя от ортодоксалните жени в Йерусалим! „Никога не спирайте да правите секс със съпруга си, дори на стари години“, каза ми възрастна израелска жена. „Качеството е по-важно от честотата“, добави друга.

Ортодоксалните еврейски жени могат да правят секс в определени дни от месеца. Опитах се да разбера дали това е пътят към максимална плодовитост, но никой не можа да отговори. „Сексът е важен за жената. И трябва, задължително е тя да го харесва! В дните, когато го правим, всичко е настроено да се радвам “, каза моята ортодоксална връстничка. Кои дни? Една седмица след края на менструацията. „Разделяме се за няколко дни, за да разберем по-добре себе си и да се върнем един към друг още по-ентусиазирани. Ето как страстта продължава “.

И така, направих списък: бъдете капитан на кораба, дръжте се като любовница със съпруга си (от френските жени, разбира се), не носете широки пижами, затваряйте вратата на тоалетната, правете секс по-рядко и по-качествено, изберете времето за интимност, премахнете устройствата от спалнята (от онази холандска жена). Много работи!

При завръщането ми първото нещо, което направих, беше да попитам съпруга си: ами ако не правим секс две седмици. „А какво ще стане, ако не проверяваме тази теория?“ – отговори скептично и ме завлече в леглото.

Опитът да облека еротично бельо също се провали. Той се смути и каза: „Сега ще го сваля от теб, какъв е смисълът?“

Тогава се опитах да затворя вратата на тоалетната, като запазих последната крепост на тайна в брака ни. Но се кълна – всеки път той стоеше пред вратата и ми говореше! И да, тоалетната ни е много малка.

Най-добрият съвет, който получих, беше в Холандия. Когато премахнахме телефоните и компютрите от спалнята, тя се превърна в място за прегръдки и целувки. А преди, в същото време, слагахме лайкове на други двойки в интернет!

Ние сме заедно повече от две години, аз съм в петия си месец от бременността и нищо не се случи със секса (с изключение на няколко епизода на сутрешно гадене и настинка, която го притесняваше). Така че най-добрият съвет е да направите това, което е най-добре за вашата връзка!“

източник

Facebook Twitter Google+

0 Коментара