Лятото и високите температури са вече в разгара си и ветропоказателят на ваканционното ни настроение настойчиво сочи към морето. Но тъй като мнозина избират да си останат в София, можем да се насладим на прясна и вкусна риба в ресторант „Котилото“.

По традиция, градината на „Котилото“ стана домакин на специално събитие – представяне на лятното меню. Новото попълнение в него са рибни ястия от сом, както и речната риба сулка (наричана още якбалък, или „smudj“  на сръбски). Допълнение към менюто са и салатите „Магданозена разядка“, „Босилеградска“, „Зелева домашна бърканица“, към предястията  – „Пържени агнешки чревца с пресен лук и яйца“, „Дробени картофки по домашно“. Основните ястия са украсени с „Жулиени от бела вешалица с масло от черен трюфел на тиган“, „Пилешко бутче по царибродски“, „Бечка пилешка шницла“.

Този сезон впечатление прави и вкусния домашен самун, поднесен със сезонни горски билки, по авторска рецепта на Даци. Към него главният готвач е добавил своята идея за изкушаващ сръбски намаз.

Даци запозна гости, приятели на Котилото и представители на медии с всяко едно от новите предложения в менюто, като не пропусна да подчертае, че въпреки букета от подправки, които добавя към ястията, най важната подправка за да бъде ястието вкусно, е щипка любов.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара