Много често сме недоволни. Не ни харесва какво ни се случва, не ни се нрави как живеем, взимаме малко пари, не сме достатъчно обичани, шефът ни е гадняр, колегите са интриганти, които не си гледат работата. Не сме доволни и от себе си, мислим си, че не сме постигнали достатъчно. Позната ли ви е картинката? Колко пъти дневно си казвате, че нещата не се получават така, както ги искате? А колко пъти дневно се сещате, че всъщност не всичко е толкова лошо?

people-1230872_960_720

Има ли поне един миг, в който да си дадете сметка, че ви се случват и хубави неща? Че имате приятели, че сте ценен в работата си, че сте направили много? Че грее слънце, че се чувствате спокойни, че сте здрави и основните ви нужди са задоволени и дори можете да си позволите различни глезотии?

Умението да оценявате хубавите неща и да сте благодарни за тях е едно от най-важните за щастлив живот.

Мислите си, че това е доста преувеличено? Не е. Пробвайте и ще се убедите сами. Отделяйте по малко време веднъж седмично, за да премислите и оцените собствените си действия и това, което ви се случва. Бъдете честни. Не разкрасявайте, но и не сгъстявайте боите. Научете се да виждате хубавото. И когато успеете, зарадвайте му се. После тихичко (а може и наум) си кажете: “Благодаря.” Ще се учудите колко по-спокойни ще се почувствате след всяка благодарност, запратена в нищото. Тя е към вас, към всички случайни и неслучайни хора и събития, които очертават пътя ви.

Постепенно ще се научите да се харесвате и да се обичате.

Когато сте вечно недоволни, нямате мотивация и вяра, че нещо може да се промени. Не виждате възможните сполучливи изходи от всяка една ситуация. А и привличате към себе си предимно други недоволни хора, които също не могат да се справят с ежедневието си и губят живота си в мисли колко са нещастни.

Спрете да пилеете времето си в мърморене. Обърнете нова страница. От вас зависи. Хвърлете едно око и на филма Happythankyoumoreplease. Пренебрегнете факта, че става въпрос за лекова комедия. Отворете си очите и сърцето и отделете време да го изгледате. Идеята за благодарността и това как се променяме, когато успеем да се харесаме, да си благодарим и да осъзнаем, че заслужаваме повече и от нас зависи да го получим е отлично илюстрирана.

Източник: Поляната

Facebook Twitter Google+

0 Коментара