Ето най-после книга, която е панацея за всеки български проблем – от гръдната обиколка и целулита до президентските избори и влиянието на великите сили върху брутния вътрешен продукт! Дочакахме я!

LolaИ, както сами ще се убедите, само една жена може да оправи нещата. И то не каква да е жена, а Лола Монтескьо! Лола е митична фигура – пенкилер с чувство за хумор, визионерка, която разбира не само от мусака и секс, но и от геополитика, енергетика, световна конспирация, национализъм, ислямизъм, масонство, астрология.

Само Лола може да открие тайната рецепта за отслабване или как да направим България отново велика.

След грандиозния успех на първата книга на Капка Тодорова „Секс , мусака и революции” журналистката от 24 часа и кореспондент в Германия дава живот отново на любимата си героиня Лола Монтескьо, която се е захванала този път наситина да ни оправи.

Сборникът с фейлетони „Мейк Бългерия грейт агейн“ е най-доброто предизборно и следизборно четиво, което може да ви послужи като противоотрова срещу горчивия популизъм и досадните и неизтребими като мухъл във влажна баня политически обещания и словоблудства. Която и страница от книгата да отворите, все ще попаднете на нещо, което ще ви накара да се усмихнете и да разведрите мрачния пейзаж в тролея, трамвая или каквото там превозно средство ползвате. Лола пародира с лекота всякакви теми от дребни битови до серизони политически. С ловкостта на гладна котка тя скача от тема на тема, жонглира с хиперболи и върти теории и хипотези като родопски клин и вита баница с праз. Хуморът на Лола е свеж и неподправен, извиращ от дълбините на нейното присмехулно отношение към света, изпълнено с доброта и любов, а не със жлъч и злоба.

Като един истински исполин нейната житейска философия на тотално пренебрежение към фалша и клишето се изправя мощно и прави на пух и прах всичките му там баналности.

На прицел на острото й перо застават всевъзможни издънки от скандала с Волен Сидеров в самолета, през европейското по футбол, до избора на председател на ООН.

Фейлетоните на Лола боравят със същия материал, с който се хранят вестниците, но успяват да превърнат фактите в литература. На места хуморът й се родее с любимците от Монти Пайтън и добрите времена на „Стършел“.

Въобще това е една много полезна и визионерска книга, която ако не ни помогне „да съ оправим”, то поне ще направи делника ни по-усмихнат.

Освен това действа заразително.

Благодаря ти, Лола, ю мейк май дей бетър!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара