В Световния месец за борба с насилието над жени, AVON България дарява 40 000 лева на своя партньор „Алианс за защита от насилие, основано на пола“. Средствата са събрани от кампанията за борба с домашното насилие и ще бъдат използвани за поддържане и популяризиране на безплатна национална денонощна телефонна линия за насочване и консултиране на пострадали от домашно насилие лица.

Телефонната линия стартира благодарение на дарение в размер на 50 000 лв., което AVON България направи в края на 2017 година за „Алианс за защита от насилие основано на пола“.

Номерът на линията е 080011977 и е напълно безплатен.

Централата има възможност за приемане на 4 едновременни обаждания, които да бъдат насочвани  към 12 мобилни линии, ситуирани в 12 града в страната, където има центрове за консултиране и настаняване на жертви на домашно насилие. Телефонната линия е обслужвана от специалисти, които имат готовност да окажат незабавна психологическа и практическа помощ на жертвата и да я насочат към конкретна институция или център, където да намери подслон и защита.

Домашното насилие е проблем, който

засяга всяка 4-та българка.

AVON, като компания с мисия да помага на жените да бъдат красиви, успешни и здрави, е превърнала битката с насилието над жени в свой глобален ангажимент. Хилядите Представители на AVON в България същоса силно свързани с каузата, набирайки средства чрез продуктите от синята благотворителна серия, 100% от печалбата от които се дарява. AVON вярва, че националната гореща телефонна линия ще насърчи жените да говорят открито за проблема и ще помогне да се разбие табуто, че домашното насилие се предизвиква от самата жена и е по нейна вина, че то е нещо срамно, което трябва да се пази в тайна от обществото.

„При акт на домашно насилие има много силно преживяване на

страх, страдание и усещане за безизходица.

Разговорът със специалист на линията помага за овладяване на интензитета на силните емоции, намиране на информация и подкрепа и взимане на най-правилното решение за излизане от ситуацията на насилие. Благодарим на AVON за отговорността, смелостта и куража да застанат за пореден път до нас в тази трудна, но много важна за хората и обществото ни кауза – защитата от домашно насилие и правата на жените и децата!“, споделя Силвия Овчаренска, координатор на специализираната телефонна линия.

Продуктите от синята серия се предлагат целогодишно в брошурите на Avon и онлайн на avon.bg,a 100% от печалбата от всеки от тях се дарява на партньорите на AVON, които оказват професионална подкрепа на жени и деца, попаднали в ситуация на насилие и тормоз.

Всеки може да подкрепи кампанията с поръчка на благотворителен продукт от синята серия на AVON и така да изрази солидарност с жените, жертви на насилие.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара