За да постигнем максимален комфорт в спалнята и да се чувстваме винаги отпочинали, трябва да знаем някои правила при подбора на обзавеждането. Съществуват някои грешки, които често се повтарят от собствениците на имоти, а интериорните дизайнери намират за недопустими.

Ето кои трябва да избягвате, за да не съжалявате впоследствие:  

Силна светлина

Прекалено интензивната светлина в спалнята съвсем не е добро решение. Предназначението на тази стая е за почивка, целта не е да се занимавате с други дейности, нито пък да каните външни хора в нея, освен най-близките ви. Големите полилеи също влизат в това число, защото те се превръщат в акцент и също осветяват повече, отколкото е нужно.

Разчупете осветлението чрез използване на нощни лампи или такива, поставени на земята. Ще създадете романтика и атмосфера за пълноценен релакс.

Рафтове с книги

Знаем, че пространството в жилището не достига, но това не е причина да поставите етажерки с книги в спалнята. Те все пак събират прах, който се трупа с годините, а той може да предизвика алергични реакции. Освен това библиотеката просто не намира място в интериора на спалнята, поставете я където и да е другаде.

Огледало

Много хора се подлъгват по правилото, че огледалото визуално увеличава площта на помещението. Всъщност то си е валидно напълно, но не е особено подходящо за спалнята. Поставено до леглото, то определено ще ви смущава не само в тъмните часове на денонощието. Не се налага да виждате непрекъснато отражението си, много скоро ще осъзнаете, че това е сериозна грешка при подхода към подредбата на спално обзавеждане.

Прекален аскетизъм

Да поставите едно легло и нищо друго, да оставите голи стените, да нямате завеси… Тези методи не внасят никакъв уют в спалнята, а освен това са прекалено скучни, независимо колко си падате по минимализъма. Заложете, ако не на шкафове, поне на семейни снимки, картини или друг тип декорация, която ще подчертае мекотата и деликатната визия на тази стая.

Тъмни краски

Ако сте краен привърженик на тъмните цветове, за вас може да е допустимо, но глобално това не е най-добрата стратегия. Когато отворите очи сутрин, вие няма да се насладите на слънчевите лъчи, които се опитват проникнат през щорите или пердетата. Ще се потопите в мрачната гама и неусетно това ще ви стресира всеки ден.

Липса на изолация на пода

Крайно неудобно е, когато станете от леглото, да стъпите на студения под. Помислете как да го изолирате, с какво ще се отоплявате и инвестирайте в пухкави килими.

Мебели за спалня от Монема

Facebook Twitter Google+

0 Коментара