80 на сто от жените по света получават вагинални проблеми, когато започнат да навлизат в менопауза, съобщи д-р Марко Гамбачи, гинеколог, специалист по по неинвазивни и безболезнени процедури с лазер FOTONA SP Dynamis. Модерният апарат, с който д-р Гамбачи работи, вече е в България и всички дами, които усещат вагинален дискомфорт, могат да се възползват от многото му приложения в медицински център Фемина.

След раждане вагината се променя – кожата и мускулите се разтягат, влагалището се отпуска, получава сухота и болезнено усещане при секс.

Една на четири жени съобщава, че страда и от инконтиненция

(неволно изпускане на урина). А половината от дамското население по света страда от една или друга форма на генитален пролапс. Тези проблеми се засилват с възрастта и при навлизането в менопауза, когато хормоните започнат да работят по-слабо.

Обикновено жените не смятат, че вагиналният дискомфорт е голям проблем и стоически живеят с неудобсвото, без да го споделят със своя лекар. Те освен това се притесняват, че единственото решение в техния случай е оперативно, което крие риск, както всяка хирургическа инвазия.

Доц. Румен Димитров, управител на център „Фемина“, представи новия лазерен апарат FOTONA, създаден специално за неивазивни вагинални корекции, без операция, без упойка, без болка и без какъвто и да е риск за пациента.

Апаратът действа на фототермален принцип и е високо ефективен,

хиляди жени вече са излекувани с него

IncontiLase® е неинвазивна лазерна терапия при лека, средна и смесена уринарна стрес-инконтиненция, която представлява неволево изтичане на урина при слабо натоварване като кихане, кашляне или спонтанно. Методът се изразява в термично стимулиране на колагенообразуването, свиване на вагиналната лигавица и богатата на колаген съединителнотъканна пластина по предната стена на влагалището. Това води до по-голяма подкрепа на пикочния мехур и връщането на нормалната функция на задържане на урина. Няма разрези, болка и шевове. Няма период на възстановяване и нужда от антибиотици или други медикаменти.

IntimaLase® и RenovaLase® са други две терапии, при които чрез стимулиране на регенеративните процеси се постига подобряване на кръвсонабдяването на влагалищната стена и засилена продукция на колаген. Това води до

повишение на еластичността на влагалищните тъкани и киселинността на влагалището

до нормални стойности. Чрез възстановяване на нормална и здрава вагинална среда симптомите на вагинална атрофия като сухота, парене, сърбеж, често повтарящи се инфекции, болезнен сексуален акт, намалена чувствителност и недостатъчна сексуална възбудимост изчезват в значителна степен.

ProlapLase се яви като алтернатива на хирургичното лечение при пролапса на тазовите органи, което доскоро беше единствено. Резултатът от това лечение е смаляване и удебеляване на вагиналния канал без отстраняване на тъкани.

Като допълнение към широките възможности в областта на гинекологията, лазерната система FOTONA SP Dynamis дава възможност за осъществяване и на множество

естетични терапии

Те са предназначени за подобряване на вида на кожата, възстановяване на нейния блясък и плътност, възвръщане стегнатостта на лицевия контур и видимо подмладяване на лицето. Особено популярни са 3D- и 4D-лифтинга, които от една страна стягат и повдигат кожата, а от друга – подобряват текстурата й и намаляват видимите линии и бръчки и разширени капиляри по кожата.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара