Cob Camp Club е истинска находка за хората със слабост към дизайна, релакса сред природата и добрата храна. И тук всички, които очакват да разкажем за хотел и курорт, трябва да спрат да четат.

Проект и снимки: Анжело Ангелов

Защото Cob Camp е наистина нестандартно място не само като атмосфера и стил, но и като преживяване. Неслучайно неговият създател Анжело Ангелов не търси широка популярност, а по-скоро работи за това да го превърне в клуб за социални контакти за артличности, място за частни партита, артсъбития, джаз вечери, кулинарни експерименти… Затова има и своеобразен face control, който пресява гостите така, че да се оформи хомогенна публика, която цени красотата, спокойствието и духовността на това артистично пространство. В camp-a отсядат хора на изкуството в най-широк смисъл, пътешественици от Шанхай до Англия, артисти, музиканти, авантюристи…

От Cob Camp се разкрива невероятна гледка. В градината има разнообразни кътове и интересни инсталации, които се обогатяват с нови и нови идеи.

Cob Camp е изцяло дело на Анжело Ангелов. Дизайнерът, специализиран в керамика, от 20 години се занимава с различни интериорни проекти. Именно той е в основата на мястото – от мечтата за него, през проекта, до изпълнението.

Както подсказва името cob (натурален материал в строителството, съдържащ глина и слама), някои от елементите са направени по оригинална технология. Безспорно най-впечатляваща е къщата от глина, вдъхновена от арабската традиционна архитектура, но усъвършенствана с модерна хидроизолация, за да отговаря на нашите метеорологични условия с повече дъжд.

Находчиво е решението за измазването й отвътре – Анжело рециклира суровината, изхвърляна от близкия завод за хартия в Белово, която след като изсъхне, се превръща в здрав картон. Сламената къща също е изцяло изградена от него и, както казва самият дизайнер, за разлика от известната приказка за прасенцата, е много устойчива.

Заварената стара тухлена постройка пък е изцяло реновирана и също се използва за гости. Част от пъстрия ансамбъл от места за настаняване са и два военни фургона и стар военен камион. Неочаквано, те са превърнати в уютни места с нетрадиционен ретро дизайн.

Мястото за хранене. Тук всичко е на доверие – сам пишеш какво и колко си консумирал, сам смяташ и плащаш.

Обзавеждането е богато на детайли и интересни хрумки, които имат практично приложение. Докато идеята за мястото се оформяла цели 20 години, Анжело събирал мебели и аксесоари – някои са намерени на боклука, други са антикварни находки, трети са правени ръчно от дизайнера.

Резултатът е пъстро, многопластово, вдъхновяващо място, което всеки път преоткриваш и което отново и отново изненадва.

Разположен в близост до село Дъбравите, Cob Camp е заобиколен от невероятна природа и прекрасни гледки към простора на хълмовете. Всеки път ще откриеш нова „инсталация” в обширната градина, създадена с много въображение, която подсказва, че това е мястото да презаредиш с творческа енергия.

Удоволствието е допълнено от истинска храна, приготвена с желание от натуралното лично стопанство, в което, по думите на Анжело, всичко е оставено на „самотек”. Споделено с хора със сходни интереси и ценности, под звуците на елегантна музика, под меките лъчи на залязващото слънце, преживяването наистина си струва.

От сп. „Наш дом“

Facebook Twitter Google+

0 Коментара