Puma е марка, която всеки познава. Тя е изключително разпознаваема не само с логото си, но и по стила, който е наложила във времето. Родила се от семеен спор, Puma се превърна в един от най-успешните спортни брандове в света.

Как започва всичко?

Двамата братя Адолф и Рудолф Даслер са познати добре сред модните среди, а и не само. Започвайки своя професионален път в ранна възраст, те стават изключително успешни. Израснали в семейство на занаятчии, развиват нюх в производството на обувки. Те години наред заедно създават най-добрите спортни обувки до момента, в който семейна вражда не ги скарва и техните лични и професионални пътища се разделят.

Адолф Даслер, познат още като Ади, създава своята марка спортни обувки Адидас, които всички познаваме. В същото време Рудолф Даслер не отстъпва на брат си и създава марката спортни обувки и дрехи Puma. Интересен е фактът, че и двамата успяват да развият бизнеса си до степен, в която марките им се превръщат в световноизвестни гиганти, които до ден днешен са в огромна конкуренция.

Какво прави Puma толкова успешна марка?

Основното, което ръководи създателя на Puma не е лесната печалба на пари. Неговата цел винаги е била да предлага възможно най-качествените обувки, а впоследствие и дрехи. Независимо каква популярност е набирала марката с времето, независимо от успехите, които е постигнала, качеството е в основата.

В допълнение, Puma винаги се е старала да съчетава в себе си удобство и стил, дори и в спорта. С времето брандът доказа, че спортните дрехи могат да са част от ежедневието на всеки човек, като бъдат удобни и стилни. Това потвърждава, че успехите му идват не само от качеството, но и от използването на модните тенденции, създавайки ново течение, а и именно спортната мода.

Като всяка марка, и Puma имаха своите възходи и падения, особено като се има предвид жестоката конкуренция. Въпреки всички трудности марката успява да намери път обратно към върха и да се завърне като покаже, че е част създателите на модните тенденции. Една от стратегиите й е  съвместната работа с известни личности, които не просто рекламират продуктите на Puma, а те самите създават уникални по рода си модели.

Преди няколко години Jay Z беше едно от видните имена, което избра да подкрепи марката и да е част от създаването на актуални модели обувки, насочени към баскетбола. Подобни зрелищни имена, каквото е неговото, оказват огромно влияние на Puma и потенциалните клиенти, които може да спечели.

Селена Гомес и Риана са други знаменитости, които също решиха да са част от екипа на Puma и да докажат как може да се съчетава стил и удобство. Двете дами имат доста различен стил. Едната е по-ярка в създадените модели, докато другата се фокусира върху изчистената визия. И в двата случая, тези модели на Puma са предназначени за всеки един стил.

И за да покаже, че може да надхвърли стандартните спортни облекла, Puma създаде и колекция съвместно с рапъра The Weekend, с която се върна уличната мода от 90-те години, съчетана с много стил. Колекция, която доказа, че всичко е възможно.

Едни от последните и най-смели проекти, които Puma създаде са с певицата Dua Lipa и не на последно място с Posrche. Това доказва, че Puma тепърва ще представи най-доброто от себе си и ще продължава да налага модни тенденции, които никоя друга спортна марка не се осмелява да направи.

Смелият и уникален подход, който Puma използва доказва за пореден път, че е марка, която излиза извън всякакви граници, предлагайки не просто обикновени качествени спортни стоки, но и смели и стилни дрехи, които налагат нови тенденции в модата и я превръщат в една от най-предпочитаните в цял свят.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара