Предстои да се обсъди затваряне на търговски центрове, заведения, училища и детски градини в София и в София област, каза Данчо Пенчев, директор на Столичната регионална здравна инспекция след среща с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов и директори на столични болници.

Тези предложения ще се обсъдят по-късно днес от столичния оперативен щаб. Пенчев уточни, че вероятно мерките ще влязат в сила от петък тази седмица.

Възможно е да се затворят напълно и театрите и кината, както и фитнес центровете. Не се предвижда създаване на контролно-пропускателни пунктове, добави Пенчев.

Въведените мерки до момента са, че от петък за срок от две седмици всички ученици от 5-и до 12-и клас в София ще преминат на онлайн обучение. Всички заведения ще работят с намалено работно време до 22.00 часа. Това включва ресторантите в града, но и тези в хотелите, както и игралните зали.

Oт днес столичните болници увеличават леглата за пациенти с COVID-19 с нови 20%, след като бе преминат прага от 600 заразени на 100 000 души.

През последните дни се наблюдава ръст на новите случаи на COVID-19 в цялата страна. Данните за последното денонощие показват 4637 новодиагностицирани с коронавирус в страната. Като в София област са 117, а в София град – 1116 души за последните 24 часа.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара