„Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“ в Банско подготвя апетитен мексикански кулинарен уикенд с Робин Виляреал – главният шеф-инструктор на Кулинарната академия HRC (водещият кулинарен институт в Източна Европа).

robinИмето на шеф Робин Виляреал се свързва с развитието на кулинарното образование  в България и отварянето на кулинарната академия през 2008 г., със създаването на ресторант „Таланти“ в сърцето на столицата през 2013-а.

Мексиканската кухня е смесица от местно (индианско) и испанско влияние. Повечето мексиканци и до днес предпочитат в менюто си традиционни храни като царевица, боб и чушки. Точно това ще използват като вдъхновение Робин и екипът от готвачи на „Премиер“. Ще можете да хапнете мексикански специалитети, сред които чоризо (традиционен колбас), свинско и пилешко месо и зеленчуци на 3 специално обособени щанда.

mexican_image2

На първия шеф Робин ще приготвя пред гостите барбекю, за да започнете апетитното си мексиканско пътешествие по най-добрия начин. После задължително трябва да минете и през щанда Тако-кесадиля! А на бюфета с мексикански гарнитури  ще откриете всичко, което е нужно, за да дообогатите вкуса на вечерята и да я направите и по-вкусна, и по-здравословна: от боб и зеленчуци на скара до мексикански ориз, и голямо  разнообразие от салати и традиционни гарнитури.

А за идеалния „сладък” финал на вечерта – изкусителни десерти и специални коктейли вдъхновени от атмосферата на Мексико. От традиционните  Margarita, Bloody Mary, Cuba Libre и Mojito до Red Diablo, Kir Royal and Virgin Mojito – за любителите на безалкохолните питиета.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара