Козметичният гигант AVON оглави класацията на мобилното приложение Buy Up Index за политика за полова равнопоставеност, като се пребори с над 800 компании от близо 150 държави. Целта на проучването е да разгледа социалния аспект в бизнеса и да определи кои компании са ориентирани към равенство между половете.

avon

В проучването на Buy Up Index се посочва, че главният изпълнителен директор на AVON е жена, съветът на фирмата се състои от 63% жени, а мениджмънт екипът – от 51%. Компанията за жени дава възможност на служителките си да излизат до 8 седмици в майчинство, а социалните кампании са дарили близо 1 милиард долара на каузи, свързани с нежния пол. Най-мащабните кампании – за борба срещу рака на гърдата и срещу домашното насилие, са познати на много хора по света и постигат впечатляващ успех и в България.

Позициите на компаниите в класацията Buy Up Index се определят от четири основни критерии: брой жени сред служителите, жени на ръководни постове, фирмена принадлежност и маркетинг. Индексът включва 15 от най-големите компании за всяка индустрия, които се анализират в дълбочина и се оценяват от A до C. След направеното проучване информацията става достъпна и за потребителите.

Прозрачността на фирмената политика придобива все по-голямо значение в днешно време, основавайки се на ценностите, които потребителите търсят в една компания. Все по-важен става и факторът равнопоставеност, чиято цел е да създаде равни условия и отношение при работните позиции за жените и мъжете. Мобилното приложение Buy Up Index e разработeно именно в тази революционна посока, оценявайки фирмите на базата на тяхната политика за полово равенство.

Друг основен фактор за съвременния потребител е бързото и качествено обслужване и възможностите, които компанията дава в онлайн среда. По тази линия AVON също държи много силни позиции, заставайки на 29-то място в класацията на Dynatrace за най-добро и ефективно функциониране на онлайн платформа. Представянето на фирмата се е подобрило с два пункта в сравнение с миналата година.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара