„Филип Морис“ представиха бездимна алтернатива на цигарите. Устройството IQOS нагрява тютюна без горене и без да се отделят катрани.

IQOS е технологична система за поддържане и контролиране на температура до 350 градуса, необходима за оптимално нагряване тютюна, без да достига температурата на горене. Специалните тютюневи стикове, съдържащи специален бленд, са разработени за употреба само с IQOS. При нагряването им се отделя пара с аромат на истинския тютюн и никотин. За разлика от цигарите, поради липсата на изгаряне, при употребата на тютюневите стикове с IQOS няма нито дим, нито пепел. Те имат и по-слаб мирис в сравнение с пушенето.

Зад създаването на IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международни ISO стандарти от повече от 400 биохимици, инженери, токсиколози, фармаколози и много други експерти в двата научно-изследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур, твърдят от „Филип Морис“. От 2008 г. компанията инвестира над 3 милиарда долара в научна и развойна дейност. Новата технология е разработена в Швейцария, а сред партньорите на компанията са над 60 стартъп компании. IQOS и бездимните продукти съдържат иновативни елементи, които са патентовани с над 3000 патента. Още 4000 подлежат на регистрация.

Според мениджър на „Филип Морис“ за България Джордж Маргонис за 3 години над 3,7 милиона мъже и жени по света вече са спрели да пушат и са избрали да преминат към IQOS.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара