Магърдич Халваджиян е режисьор и продуцент. Щастливо женен от дълги години за известната стилистка Кремена Халваджиян. Двамата имат син Бедрос, а от скоро са баба и дядо на малкия Еди.

IMG_9074

И така, Маги, кое е по-добре, да си дядо или да си татко?

Двете неща са трудно сравними. Емоциите са много различни, но общото между тях е, че са положителни.

Каква е разликата между двете състояния?

Разликата между това да си баща и дядо е, че дядото е доста по-зрял мъж, осъзнал е колко ценно нещо е животът и колко много може да даде на това малко същество.

IMG_3849Добре, няма ли да махнеш тая дълга коса, когато Еди стане по-голям и започне да я скубе?

Той вече я скубе. Това му е най-интересното нещо, като го гушна. А ако някога ти ме видиш с къса коса, това ще значи, че битката ми за независимост е изгубена. Повярвай ми, това няма да се случи!

Маги, какво беше твоето детство?

Щастливо, усмихнато и пълно с много любов.

А какъв човек беше твоят баща?

Най-добрият човек, когото познавам. Ерудиран, възпитан и раздаващ любов.

Какво ти даде? А какво не успя да вземеш от него?

Смятам, че това, което съм, до голяма степен се дължи на него. Но двете най-важни неща, които научих от баща си, са, че няма нищо по-важно от това да си добър и че няма нещо, което да не можеш да постигнеш, ако истински го желаеш.

Това, което не успях да взема от него, е безграничното му спокойствие. На това никога няма да мога да се науча. Баба ми ми казваше, че имам вагарец в задника (каквото и да значи вагарец).

Шамарът, Маги… Кой беше шамарът, който никога няма да забравиш?

Животът ни шамаросва постоянно. Въпросът е дали си вадим изводи от тези шамари. Разликата между хората, които успяват, и тези, които не успяват в живота, е, че за първите всеки шамар е някакъв урок, а вторите не си вадят никаква поука от шамарите.

И няма значение дали шамарите са заслужени или не. Единственото, което има значение, е да си вадиш поука и да вървиш напред.

Как се чувства Кремена като баба?

Според мен, Кремена си мисли, че тя е родила това бебе.

sector322728612

А ти как разбра, че ще ставаш баща?

Бях в Италия. Кремена ми се обади и ми го съобщи по телефона.

Животът по-добро риалити ли е от телевизията?

Естествено! Няма по-голям сценарист от живота. Той може да поднесе изненади и обрати, каквито и сценарист с „Оскар” не би могъл да измисли.

Трябва ли да оправдаем липсата на време за децата с многото работа?

Естествено, че не е оправдание! Но със сигурност се случва точно това.

Парите/и липсата им/ пречка ли са за раждането на деца?

Винаги съм смятал, че всъщност липсата на пари е по-скоро оправдание, за да не се ожениш или за да нямаш деца. Мъжът става много по-отговорен, когато трябва да се грижи за някого. Когато имаш жена и дете, стимулът да работиш и да печелиш пари заради тях, е много по-голям. Когато чуя някой да казва: „Сега не мога да се оженя, сега не мога да имам дете, защото нямам пари”, това за мен значи само едно – Не искам.

IMG_1155_1

Какво ще подариш на Еди, когато стане на 18?

И до 18, и след 18 ще му подарявам само едно – безкрайната си любов.

Какво подари на Бебо, когато стана на 18?

Нямам абсолютно никакъв спомен. Материалните подаръци са много ниско в нашата йерархична стълбица.

Какво си казваш, когато се погледнеш в огледалото, Маги?

Навремето баща ми казваше, че най-важното нещо за един човек е сутрин, когато си погледне лицето си в огледалото да не се срамува от това, в което се е превърнал. Точно това си казвам, като се погледна в огледалото – че каквото и да ми е коствало, виждам лицето на един мъж, който  никога не изневери на себе си и на принципите си. А, някъде отзад, зад мен, в отражението, виждам баща ми, който се усмихва.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара