Специално създадена за Проекта Антарктида „Послание на Края на света до хората от Утрешния свят“, песента на Миро „Има смисъл“ ще бъде поставена във времева капсула за следващите 50 години.

2

Песента е вдъхновена от пътеписа на Людмила Филипова „Пътуване на края на света“. По нейна идея под българския храм „Св. Иван Рилски” на о-в Ливингстън ( база на Българския Антарктически Институт) на Рождество Христово ще бъде поставена времевата капсула с послание от двешните хора за утрешния свят.

4Капсулата е създадена чрез специално разработена технология от български учени.

Идеята на проекта е да обедини хора от цял свят да изпращат послания от днешните хора до утрешните за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Ледения континент.

В продължение на близо една година стотици участници се включиха и отправиха своите послания за бъдещето. Сред тях има от 7 до 90-годишни участници, хора от България и чужбина, много известни личности, творци, учени, политици, журналисти, лекари, писатели. Емоционално послание до бъдещето отправи и президентът на България Росен Плевнелиев.

1

Песента „Има смисъл“ по музика и текст на Миро ще бъде изпълнена за първи път на Българската Коледа.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара