Кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“ набира средства за ново спортно игрище в Горна Баня. Тя е на сдружение „Безопасни детски площадки“ , което започна кампанията за набиране на 15 000 лв. за изграждане на комбинирано игрище за баскетбол, волейбол и стрийт фитнес в комплекса на бившия социален дом в Горна баня на ул.“Христо Стефчов“2.

Дворът е общодостъпен, в добро състояние, но в момента се ползва за паркинг. В комплекса живеят младежи от България, Украйна и Сирия в преходни социални жилища. В квартала живеят над 700 деца и тийнейджъри, за които няма достатъчно спортни площадки, на които да се събират и тренират.

„Шампионите на Горна баня играят заедно“ цели да даде на горнобанци ново и общодостъпно място за спорт. Никой не е станал номер 1 в спорта, без да е играл с приятели в квартала, нали? „С дарения ще изградим безопасна и модерна спортна площадка и място за отдих в уюта на прекрасен парк. Радваме се, че инициативата е подкрепена от район „Овча купел“ и Дирекция „Социални услуги за деца и възрастни” към Столична община чрез бързо приключване на административните процедури“, разказва Мая Цанева, председател на Сдружение „Безопасни детски площадки“.

Можете да подкрепите кампанията „Шампионите на Горна баня играят заедно“ с дарение онлайн в Platformata.bg, както и да пратите дарителски SMS на 17777 за трите мобилни оператора с кодова дума DMS IGRA до 1 юни вкл. Набират се и
дарения във вид на материали, като от сдружението могат да предоставят списък.

Ако имате въпроси и за подробности, търсете Мая Цанева или Стилияна Тодорова, на имейл адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара