Езиковите детски лагери са все предпочитан вариант от родителите, който те избират за ваканционните дни на малчуганите. В лагера децата почиват активно, но и подобряват своите чуждоезикови познания. Лидер в България е LuckyKids, който всяка година отваря врати в курорта Банско. Международният лагер с изучаване на английски език е предназначен за момичета и момчета на възраст от 5 до 15 години.

Предимства на езиковите детски лагери

Несъмнено едно от най-вълнуващите преживявания в детството на всеки малчуган са летните лагери. Лагерната атмосфера, запознанството с нови приятели и изпълнените с емоции ваканционни спомени се помнят за цял живот. Педагозите са категорични, че на подобни места децата усъвършенстват своите способности, стават по-самостоятелни, отговорни и толерантни към другите.

В лагера се научават са помагат помежду си, да обичат природата и да бъдат по-комуникативни. Разбира се, игрите на воля са неизменна част от програмата на всеки детски лагер. Наред с тях има много занимания по интереси, спортни състезания и практически занятия за придобиване на нови умения.

С какво привлича LuckyKids малчуганите?

Международният езиков лагер, който се провежда в град Банско, е любимо място на децата и на техните родители. Доказателство е големият процент лагерници, които посещават LuckyKids повече от веднъж и го препоръчват на своите приятели.

А и условията в лагера са повече от перфектни. Децата ползват базата на петзвездния хотел Лъки Банско, които се намира в непосредствена близост до центъра на курорта. Лагерната програма е изцяло съобразени с възрастта и индивидуалните потребности на участниците.

Модерният апарт хотел Лъки Банско СПА & Релакс разполага с всички необходими удобства, за да е престоят на малчуганите зареждащ и забавен. В комплекса има ултрамодерен спа център, който е на разположение на децата. В него функционират биобасейни, открити водни пространства и детски аква зони, които са специално обезопасени за най-малките гости на хотела.

Голямото предимство на района, където се провежда международният лагер, е уникалната природа на Пирин планина. Това позволява на лагерниците пълноценно да почиват през лятната ваканция и да се отдадат на опознавателни екскурзии, на разнообразие от активности на открито като конна езда, скално катерене, риболов, планинско колоездене и много други игри. Програмата включва допълнително разнообразни арт ателиета, образователни и ролеви игри, запознаване с природните, културни и исторически забележителности на Банско и региона.

В LuckyKids заниманията по английски език се водят от  високовалифицирани преподаватели, които имат международен и педагогически опит. Нивото на владеене на езика не е пречка за участниците в лагера. Според индивидуалното желание всяко дете може да се присъедини към лагера за една или за две седмици.

Дневната програма на LuckyKids включва екскурзии в планината, езикови упражнения, спорт и занимания по интереси.

Защо детският лагер е полезен за развитие на детето?

Сред най-стимулиращите фактори за развитието на децата е  общуването между тях. Така те не само подобряват своите социални умения и възможности за комуникация, но и се утвърждават като личности. Лагерът е сред местата, на които малчуганите могат да лудуват през лятната ваканция като съчетаят добиването на нови знания и качества с релакса сред природата.

Лагерът ще приучи момчетата и момичетата да са организирани и креативни, да опознаят природосъобразния начин на живот, ще ги накара да се чувстват безгрижни в игрите на чист въздух със своите връстници. Не на последно място всеки лагерник придобива нови полезни навици и познания за заобикалящия го свят.

Много често родителите споделят, че след лагера децата се прибират вкъщи положително променени, по-осъзнати, уверени, дисциплинирани и с готовност да помагат в домашните ангажименти. Международният лагер LuckyKids ще им даде и много нови знания по английски език – граматически и лексикални. Децата работят по зададени теми, което им позволява да усъвършенстват своите чуждоезиковите си умения.

Снимки: Lucky Kids

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара