На  24 и 25 март в парк-хотел „Кюстендил“, гр. Кюстендил, фондация “Искам бебе“ ще отбележи 16-та си годишнина с двудневен форум с лекционна, обучителна и официална част.

Снимка: Фондация „Искам бебе“

В събитието ще участват кметът на Кюстендил – г-н Петър Паунов, първият и най-голям личен дарител на фондацията – д-р Милен Врабевски, писателката Розмари де Мео, г-н Милен Митев – генерален директор на Българското национално радио, д-р Маргарита Исталиянова (специалист по акушерство, гинекология и репродуктивна медицина), д-р Татяна Ангелова, д.м., физикална и рехабилитационна медицина (председател на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация), Милена Златкова – радиоводещ и посланик на донорската програма на „Искам бебе“, Милена Славова – певица и съмишленик на каузата, БГ ДУЕТЪТ – Милчо Соколов и Кирил Веселинов, координатори и

доброволци на фондацията от цялата страна.

Акцент в програмата ще бъде и ролята на холистичния подход в лечението на репродуктивните проблеми с фокус върху емоционалната подкрепа, здравословното хранене и възможностите, които дава балнеологията. Д-р Маргарита Исталиянова и д-р Татяна Ангелова ще обърнат специално внимание на доказаното благоприятно влияние на кюстендилската минерална при лечението на репродуктивни проблеми.

По време на форума ще бъдат представени добри практики и примери за информационни и дарителски кампании в дългогодишната работа на фондацията в помощ на двойките с репродуктивни проблеми, реализирани от координаторите на „Искам бебе“, работещи изцяло на доброволчески принцип. От създаването на организацията до момента, благодарение на тяхната работа и подкрепата на всички партньори и съмишленици на „Искам бебе“, са

родени над 3500 бебета.

Отделно са постиженията на доброволците в съвместната им работа с общините в България и създадените местни фондове за подкрепа на семействата, които се борят за бебе.

Вярваме, че всяко наше усилие си струва, защото виждаме резултатите от него в усмивка – на бебе, на дете, на семейства, чакали дълги години рожбите си, на удовлетворени медици, на дарителите.

Стигнахме дотук и продължаваме смело напред и благодарение на всички хора, които ни подадоха ръка през тези 16 години – представители на местната, изпълнителната и законодателната власти, на медиите, на бизнеса, на неправителствения сектор.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара