Асоциация „Активни Потребители“ предоставя възможността на всеки българин да се включи в колективното закупуване на климатик за домашна употреба, който да вземе на преференциални цени и така да облекчи семейния бюджет. Способът за борба с високата инфлация не е нов, като е реализиран успешно в редица държави в Европа.

Всеки желаещ може да се запознае с условията и да се регистрира на сайта obstapokupka.online. Записването за групова покупка е безплатно, а участието е необвързващо.

Инициативата е част от проекта Clear-X, финансиран по програмата на ЕС „Хоризонт 2020“, който има за цел да улесни потребителите при закупуване и инсталиране на технологии за възобновяема енергия в техните домове. Те ще могат да се регистрират в кампаниите за колективна поръчка и да бъдат подпомогнати по време на процеса по закупуване. Всички устройства са преминали през лабораторни тестове, за да се установят

най-добрите продукти на пазара.

В самия си замисъл този проект цели да насърчи европейските граждани да участват в прехода към възобновяема енергия, част от климатичните цели на Европа. Освен че ще позволи на потребителите да имат по-активна роля в достигането на климатичните цели на Европа, чрез въвеждането на тези технологии ще се намалят и разходите на потребителите. Това от своя страна помага на уязвими потребители да се измъкнат от енергийна бедност”, коментира Богомил Николов, Изпълнителен директор на Българска национална асоциация „Активни Потребители“.

Всички климатици ще имат включен монтаж

за улеснение на потребителите, както и висока оценка от задължителен лабораторен тест. Освен това, Асоциацията ще съблюдава спазването на потребителските права от участващите търговци. Груповата покупка се извършва като онлайн кампания и цялата комуникация ще се осъществява чрез уебсайта и имейла на потребителите. Всеки уред работи ефективно и постига по-дълъг експлоатационен живот, само ако се използва и поддържа правилно. Затова ще бъдат предоставени и експертни съвети относно използването и поддръжката на климатика.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара