През месец март стартира една станала вече традиционна кампания на Карин дом, ориентирана към децата с Даун Синдром на възраст 0 – 3 г. Инициативата се провежда по повод Международния ден на хората със Синдром на Даун, който отбелязваме на 21-ви март.

Чрез безплатни консултации екип „Ранна интервенция“ на Карин дом ще подпомогне развитието на децата и ще подкрепи родителите. Консултациите ще се проведат онлайн (за деца от страната), на място в Карин дом или в дома на семейството (за семейства от Варна) от консултанти по ранно детско развитие на Карин дом. Записванията ще се проведат до 31-ви Март 2022 или до запълване на местата. Специалистите, които ще се включат в консултациите са: рехабилитатор, ерготерапевт, логопед, психолог, социален работник, специалист по кърмене. Консултациите имат за цел да подпомогнат развитието на децата и да подкрепят родителите.

Необходима е регистрация:  https://forms.gle/TFeuViLvZC9RJxjv6

Повече информация:  https://karindom.org/down-syndrome-karindom-2022/

Екипът на Карин дом препоръчва подкрепата на семействата, които очакват дете с Даун Синдром да започне още преди раждането, а работата с децата със синдром на Даун – от самото раждане. Вече на много места в страната има услуги по Ранна детска интервенция /РДИ/. Семейно-ориентираният подход и работата в  семействата са основополагащи принципи и при предоставянето на услугата Ранна интервенция на Карин дом за деца от 0-3 г. и техните семейства. Овластяването на семействата, повишаването на тяхната компетентност, осъзнатост, увереност е предимство и гаранция за успех в развитието на децата.

С децата със синдром на Даун светът е по-пъстроцветен, различен и слънчев! Точно за това на този ден в знак на подкрепа и съпричастност обуваме шарени чорапи!

Информация новия терапевтичен комплекс на Карин дом във Варна: https://building.karindom.org/

Повече за услугите на Карин дом, научете на www.karindom.org

Facebook Twitter Google+

0 Коментара