Една от най-известните дестинации в света – Истанбул – разкрива своите съкровища в рекламна кампания от 3 нови клипа, които започват да се излъчват едновременно в 178 държави по света. Под мотото “Изкуството в Истанбул е новата мода”, “Вкусът в Истанбул е новата мода“ и “Пазаруването в Истанбул е новата мода“, видеоклиповете акцентират върху културата, кулинарията и шопинга.

Подчертавайки динамиката на мегаполиса, който никога не спи, видеоклиповете са насочени към всички възрасти, вкусове и бюджети.

През изминалата 2021 г. Истанбул бе посочен за пореден път като един от

най-вълнуващите за пътуване градове

на планетата в читателските анкети на водещи световни медии. Новата кампания подчертава предимствата на този безподобен град на два континента и голямото разнообразие от преживявания, които той предлага на посетителите си.

Истанбул представлява съкровищница от исторически и културни забележителности, микс от легендарно минало и непрекъснато разрастваща се сцена на различните изкуства. Видеото, посветено на изкуството на Истанбул, препраща към “Света София”, считана за Осмото чудо на света“, и Културния Център “Ататюрк”, реновиран и отворен отново за посетители в края на миналата година, заедно с музеите-галерии İstanbul Modern и Santral İstanbul. Целогодишният градски календар от арт събития включва още Изложението за Съвременно изкуство в Истанбул и Фестивала на Културния Маршрут Бейоглу.

Храната на Истанбул винаги е била високо ценена и изключителна. Повлияна от многото цивилизации, които са оформили този град, кухнята на мегаполиса е прекрасна причина да го (пре)откриете по нов начин.

“Вкусът на Истанбул е новата мода”

представя традиционната Турска закуска, ритуала с пиене на чай в чашките с формата на лале, гурме вечерите с възхитителни мезета в ресторанти с изглед към Босфора. Видеото изкушава с десерти като баклава и гюлач (турски десерт, приготвен с царевично нишесте, розова вода, мляко и захар) наред с локума в компанията на емблематичното “турско кафе”. Прочутата улична храна на Истанбул – кебапите и кюфтетата, дюнерите и симитът – също са герой на клиповете.

Като най-големия и най-развит град в Турция, Истанбул се отличава с разнообразни възможности и за пазаруване – от исторически базари до тематични магазини и изискани бутици.

Капалъ Чаршъ,

един от най-старите покрити търговски центрове в света, предлага автентични сувенири на посетителите си: ръчно тъкани килими, рисувани керамични плочки, сервизи за чай, лампи ала Аладин и т.н. Турски дизайнери канят любителите на модата в своите бутици, докато световноизвестните брандове привличат вниманието в оживените търговски квартали Таксим и Нишанташъ, както и в огромните търговски и развлекателни комплекси на града.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара