Етеричните масла са дар от природата те са извлек от различни растения и билки и притежават лечебна сила за тялото и духа. Етеричните масла имат антибактериални, антивирусни, антипаразитни качества, чрез които подпомагат тялото да преодолява различни инфекции. Вдишването на етерични масла е изключително ефективен метод за влияние върху функцията на мозъка за достигане на физически и емоционален баланс.

Етеричните масла се прилагат локално – върху кожата.
Ароматно – чрез вдишване, вътрешно – във водата, в капсули, с мед. Всеки метод има своите предимства и е подходящ за различни ситуации.

Етеричното масло от лимон идва от студеното пресоване на лимоновата кора, а не от вътрешния плод. Лимоните и лимоновото масло са популярни заради освежаващия им аромат и ободряващ ефект, пречистващи и почистващи свойства.

Изследванията показват, че лимоновото масло съдържа мощни антиоксиданти и помага за намаляване на възпалението, борбата с бактерии и гъбички, както и за повишаване на енергийните нива и облекчаване на храносмилането. Помага при възпалено гърло, има антибактериално и антисептично действие, използва се и за прочистване на лимфната система и черния дроб.

 Някои приложения:

  • Облекчава гаденето.
  • Подобрява храносмилането, помага включително при гастрит и запек.
  • Подхранва кожата и я хидратира, намалява акнето. Лабораторни изследвания показват, че лимоновото масло може да намали увреждането на клетките и тъканите в кожата. Това се дължи на силната му антиоксидантна активност. Eфективно e и срещу мехури, ухапвания от насекоми, целулит, розацея и вирусни инфекции на кожата, рани и брадавици. Внимавайте-фоточувствително е!
  • Може да помогне за отслабване – подобно на маслото от грейпфрут, едно от най-добрите етерични масла за отслабване, лимонът спомага на метаболизма да изчиства лимфната жлеза, което може да помогне при загуба на тегло.
  • Има пречистващ, почистващ и защитен ефект върху тялото. Помага на организма да се защити от вредни патогени и насърчава детоксикацията на кръвта и черния дроб. Лимоновото масло стимулира лимфния дренаж, което помага на организма да се чисти от отпадъците и токсините.
  • Укрепва оралното здраве заради антибактериалните и противогъбичните си свойства. Може да се използва дори за избелване на зъбите по естествен път.
  • Намалява кашлицата и стимулира лимфната система.
  • Служи като едно от най-добрите етерични масла за алергии, заедно с мента и лавандула.
  • Работи като антимикробен агент, поради наличието на две доминантни съединения, намиращи се в маслото. Това прави лимоновото масло мощен инструмент за почистване и защита на храните. Маслото може да се използва за почистване на дома ви от вредни патогени като бактерии, гъбички и други.
  • То е противотуморен агент – основният компонент на етеричното масло от лимон има противотуморни и химиотерапевтични ефекти. Приемането на лимоновото масло води до значителна регресия на карцинома на млечната жлеза (рак на гърдата), без видима системна токсичност.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара