Новият и високотехнологичен лазер Soprano Ice Platinum носи добра новина за любителите на тъмния тен или на мургавите по природа. По принцип лазерният лъч улавя пигмента на корена на косъма. Но тъй като пигмент има и в кожата, лъчът се разсейва и част от енергията отива и там. При не толкова съвременните лазери това е проблем и има опасност, ако тенът е шоколадов, кожата да поеме част от енергията и да бъде изгорена. Същото не важи за супермодерния израелски апарат Soprano Ice Platinum, с който разполага клиника Дерма ЕЛИТ. Ето какво разказва д-р Ана Пейкова за безболезнената и ефикасна терапия с траен
резултат:

Апаратът Soprano Ice Platinum е иновативен с това, че в него се прилагат едновременно трите лъча, които са се използвали досега за лазерна епилация. Накрайникът третира с три дължини на вълната, които достигат до различни дълбочини и се използват наведнъж. Предимството на тази технология е, че лазерният лъч унищожава всички косми, които среща по пътя си. Резултатът е много по-демонстративен в сравнение с другите апарати, които излъчват една определена дължина на вълната.

Soprano Ice Platinum е уникално съчетание. Той включва диодна технология с 810 нанометра – това е златният стандарт за  дължина на вълната и се използва най-масово за епилация. При иновативния апарат това е една трета от накрайника.

Другият универсален лъч е със 755 нанометра – т.нар.  александритни лазери. Третият е с дължина на вълната 1064 и прониква най-дълбоко, но тази технология е най-болезнена (ако се използва самостоятелно и без охлаждане) и е най-стара. Тя унижощава и кръвоносния съд, който захранва и луковицата на косъма.

Тъй като в Soprano Ice Platinum са съчетани трите лазерни лъча, ефективността е доста по-голяма и при светлите косми, които обикновено се смятат за по-трудно унищожими. Третирането с трите дължини на вълната атакуват луковицата им. SHR технологията действа стъпаловидно – накрайникът се движи и обработва една зона с постепенно  натрупваща се енергия. Това предпазва кожата от изгаряне и дава възможност за обработване на пациенти с по-тъмен тен, излагани на слънце. Естествено, трябва да е минала около една седмица от плажа или солариума. Или да се епилира една седмица преди излагането на слънце.

Soprano Ice Platinum е научна лазерна технология, с която трябва да работят само медицински специалисти и кинезитерапевти със задълбочени познания за структурата на кожата и косъма и в прилагането на самата технология. Защото е важно да се съобрази пигментът на косъма, броят процедури и каква да е интензивността на енергията при всяка следваща терапия, понеже косъмът изтънява.

Броят на процедурите зависи от спецификата на космения цикъл – между шест и осем (в случай на хормонален дисбаланс). Всички косми се повлияват, когато са във фазата на растеж, но за съжаление всеки си има самостоятелно развитие. Когато е в т.нар. състояние на обратно развитие, косъмът не е свързан с луковицата и тогава лъчът не достига до фоликула. Затова се налага да се правят толкова процедури – за да се обхване всеки косъм в неговата фаза на растеж.

Технологията SHR е изключително щадяща – светлината не излиза като ярък импулс, а се появява във вид на почти невидимо мигане, понеже накрайникът е плътно прилепнал до
кожата.

При Soprano Ice Platinum също се ползват предпазни очила, но той е толкова щадящ, че разполага със специален изключително изтънен накрайник, който третира зоната около ушите, над и между веждите и много фини малки места, където има косми.

Ценното при този лазер е, че не причинява никаква болка, няма дразнещи светлинни импулси и е по-ефективен. При направени шест процедури не са необходими после поддържащи терапии.

А най-добрата новина е за онези, които искат обработване на зона „триъгълник” или за мъжете, решили да епилират
гърдите си. И двете места са изключително чувствителни. Но не и със Soprano Ice Platinum. Процедурата трае само 50 секунди за доста голяма площ. Т.е. за 100 секунди се третира целия триъгълник, а вграденото охлаждане в накрайника го прави абсолютно безболезнено. И плавното движение, с което
се извършва терапията, облекчава дискомфорта. Пациентът
усеща само лека топлина. Освен гърдите и триъгълника, мъжете понякога искат да премахнат окосмяване по гърба
или в зоната на кръста – силно чувствителни места. Лазерът
Soprano Ice Platinum ги обработва изключително бързо.

dermaellite-bg.com

0888 300 613 02/953 03 10

www.facebook.com/dermaellite

Facebook Twitter Google+

0 Коментара