Специалисти по естетична медицина предупреждават за опасни практики с евтини естетични процедури. Често се срещат случаи с поставяне на ботокс или филъри след осъществяването на зъболекарска процедура и то с една и съща упойка. Медицинската практика задължава за всяка отделна интервенция да се използва различна и точно прецезирано количествено упойка, по възможност с разлика няколко дневен период от време.

unnamed (11)

Естетичните разкрасителни процедури станаха широко достъпни заради технологиите в медицината. Сред най-популярните процедури са поставянето на ботулинов токсин и филъри. Както във всяка област, така и тук, голямото търсене води освен до появата на некачествени продукти на ниска цена, както и до нещо не по-малко опасно – нерегламентирани дерматологични центрове и „специалисти“ със съмнителни умения в сферата на дерматологията и изобщо в медицината. Ботокс и филъри могат да се поставят само от дерматолози, пластични или лицево-челюстни хирурзи.

unnamed (12)

Лесното и бързо поставяне на ботокс и филъри заблуждава пациентите, че процедурата може да бъде изпълнена от всеки без особени познания в областта. Доверяването на некомпетентни и недобронамерни лица, които работят в нерегламентирани кабинети или дори в частни жилища, може да бъде не само безрасъдно, но и рисковано за здравето и дори да доведе до фатален край, предупреждават лекарите.

От друга страна двойно или понякога тройно по-ниската цена, трябва да е ясна индикация за пациента, че процедурата крие реална опасност за живота и здравето му.

2 (3)

Лицето е най-чувствителната и деликатна част на човешкото тяло. На тази малка площ има над 40 мускула, множество нерви и кръвоносни съдове, които могат да бъдат засегнати при липсата на медицинско образование. Затова специалистите преминават през дългогодишни обучения за анатомията на човешкото лице и къде точно са разположени най-подходящите зони за интервенция и поставяне на ботокс или филъри. Добрите лекари са в крак със световните тенденции и непрекъснато повишават квалификацията си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара