Косата е изключително важна част от визията и същността на жените. Затова всяка от нас се стреми тя да изглежда здрава и добре поддържана. За тази цел трябва редовно да посещаваме професионален фризьор, а ако е необходимо – и специалист дерматолог. Разбира се и домашната грижа не е за подценяване, но е важно тя да бъде правилна и подходяща за вашият тип коса и специфичните й нужди.

16996720_10154995857799085_2100570614_n

Прочетете съветите на арт директора на професионалната фризьорска академия „Селена ЕС“, Милен Илиев.

Косопад

Косъмът се състои от стъбло и корен. Всяка една от тези структури има много сложен строеж, изграден от различни слоеве, като всеки от тях има много важна функция за растежа и развитието му. Всъщност, живата част на косъма се намира само в най-долната част, при космената луковица. Косменото стъбло пък е изградено от твърд протеин, наречен кератин. Действително, този протеин е мъртва структура. Когато тези структури са увредени, често се предизвиква косопад.

Важно е да знаете, че е съвсем нормално да губим 50-100 косъма всеки ден, но не и цели шепи. Лечението е продължително, затова се подгответе да бъдете търпеливи. Както и коафьорът Милен Илиев спомена, не бива да очакваме проблемът да бъде излекуван само с една ампулка. Косопадът може да бъде предизвикан от много обстоятелства и със сигурност е огромен ад за всяка дама. Най-често срещаните са: хормонални проблеми, стрес, третиране с преса, маши и сешоар, поставяне на екстеншъни, химическо боядисване и т.н.

Най-новата тенденция в предотвратяването на косопада и поддържане на косата здрава е

ботокс терапията,

обогатена с екстракт от черен хайвер. Тристепенната терапия съдържа още витамин Е, пантенол и натриев хиалуронат, които проникват дълбоко в структурата на косъма и възстановяват пептидните кератинови връзки, запълват увредените места, подхранват, придават блясък и мекота.

Ако пък вече сте се „сдобили“ с косопад, иновацията в лечението му се дължи на смесването, на две активни съставки: auxina tricogea, която подобрява метаболитния обмен между косата и циркулацията на кръвта и trimetilxantina, която стимулира и подсилва това действие. Едновременното действие на тези две съставки, спомага за нормалния растеж на косата и значително възстановява луковицата на косъма, увеличавайки в голяма степен продължителността й на живот.

Пърхот

Пърхотът често се предизвиква от ускорено обновяване на клетките и много сух скалп. Както знаем, кожата на главата постоянно се регенерира и непрекъснато падат мъртви клетки. Клетките се сменят на 25-30 дни. Важно е да знаете, че този процес  не протича едновременно за всички клетки и затова не обръщаме внимание на падащите бели частици. Появата на ускореното обновяване на клетките и пърхота е сериозен признак за заболяване на кожата на главата или на организма, а също така, за нарушена функция на мастните жлези. Затова е важна навременната профилактика и намеса и консултацията със специалист дерматолог или професионален фризьор.

Козметичната индустрия предлага ново решение за пърхота – екстракт от стволови клетки от ябълка, допълнен с пантенол. Комплексът притежава силно омекотяващи и подобряващи състоянието на скалпа свойства. Успешно премахва омазняването и хидратира кожата на главата.

Стресирана, суха и увредена коса

Почти всеки ден косата ни е подложена на какви ли не изпитания. Третираме я с преса, сешоар, прилагаме й химическа обработка, освен това не се храним здравословно. Всички това я прави стресирана, суха и увредена. Нова молекулна технология помага за справянето с този проблем. Нарича се „Omniplex system”. В основата й е молекула, съставена от аминокиселини, поставени по ръба на полимерната верига. Именно тази особеност позволява на полимерната верига да се превърне в основа. По този начин, веригата заема формата на подкова и се свързва здраво с косата. Освен това активните съставки са неразтворими във вода и не се елиминират при първото измиване на косата.

Терапията успешно защитава косата от накъсване, топлина, увреждания при химична обработка, възстановява естествената защита на косъма и запечатва кутикулата, като това позволява на косата да изглежда лъскава, здрава и гъвкава.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара