Д-р Самер Шокър, дерматолог в Amber Beauty Club, използва мезотерапия за лечение на много суха и дехидратирана кожа. Всички знаем, че едно от условията за доброто здраве и свежест на кожата е тя да бъде добре хидратирана на клетъчно и междуклетъчно ниво. Затова поддържането на добър на баланс на водното съдържание е изключително важно. Персонализирането на процедурата позволява тя да бъде ефективна за всички типове кожа и възрасти. А сега, в първите дни на пролетта, повече от всякога кожата има нужда от допълнителна хидратация, след като няколко месеца е била подложена на изсушаване от неблагоприятните климатично-сезонни фактори.

През 1976 г. френският лекар Мишел Пистор открива, че качеството и здравето на кожата може да се подобри чрез

директно инжектиране на лечебни съставки.

Тази техника става популярна като мезотерапия и се използва за подмладяване кожата и поддържане на текстурата и тена й. Ефектите на мезотерапията по отношение на възстановяването на кожата идват от нейните вътрешни хидратиращи способности и стимулирането на фибробластната активност. В резултат фибробластите произвеждат повече хиалуронова киселина, колаген и еластин, оставяйки кожата по-хидратирана, подмладена, сияйна и еластична. Тези две основни свойства на мезотерапията помагат да се предефинира тонуса на кожата, да се подобри качеството й, за да бъде по-стегната и по-овлажнена.

Мезотерапията е

минимално инвазивна процедура,

която посредством поредица от фини микроинжекции доставя в средния слой (мезодермата) на кожата коктейл от уникални интелигеннти съставки, които я подхранват и подмладяват.

Приложена в зоните на лицето, шията и деколтето, мезотерапията може да се използва за за повдигане на отпусната кожа, за тъмни кръгове под очите, за намаляване на акнето и за изсветляване на пигментациите. Използва се и за специфични състояния като зачервяване или розацея, както и при мастни натрупвания в различни зони на лицето. Мезотерапията може да увеличи дълготрайността и ефикасността на дермалните филъри.

“Задълбочените познания за мезотерапевтичните продукти са задължителни за дерматолога, за да може да персонализира терапията. Изборът на комбинацията от съставки зависи от нуждите на пациента и се определя от възрастта, от характеристиките на кожата и от локалния проблем, за който ще се работи.”, обясни дерматологът д-р Самер Шокър.

Целево мезотерапията може да се приложи за укрепване на текстурата на кожата, за хидратация или против стареене. Пациентите в напреднала възраст са по-подходящи за

коктейл от колагенови стимуланти,

хиалуронова киселина, пептиди, ензими, органичен силиций и други, предназначени за регенерация, за подобряване на текстурата на кожата и еластичността. Мезотерапията е подходяща и за по-млади пациенти, които искат да подобрят тена и блясъка на кожата си. Допълнителните хранителни вещества до голяма степен благоприятстват тена и здравето на кожата на пациента в дългосрочен план.

Изключително важно е както за дерматолога, така и за пациента, да имат взаимно разбиране за резултатите от процедурата. Специалистът трябва предварително да информира пациента за реалистичните очаквания от сесията и за целия курс от необходими и поддържащи процедури.

“За рехидратиране на сухата кожа трябва да се проведат четири сесии мезотерапия за постигане на оптимален резултат. Препоръчително е да се направят на интервали от една или две седмици.  Ако пациентът е доволен от ефектите от терапията, назначавам по една поддържаща процедура на всеки два до три месеца”, обясни д-р Самер Шокър.

Още след първата сесия има видимо подобрение в хидратацията и текстурата на кожата. Тя изглежда отпочинала и свежа.

Д-р Шокър съветва седмица преди процедурата да се избягва прием на медикаменти, които разреждат кръвта, включително рибено масло, големи количества чесън, аспирин, добавки с витамин Е и нестероидни противовъзпалителни средства. Също така трябва да се ограничи и консумацията на алкохол.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара