Идеи от няколко български града се борят за подкрепа в конкурса „И децата го могат“ на Сдружение „Безопасни детски площадки“. Инициативата търси конкретни идеи и инициативи на деца и младежи от 10 до 18 години за промяна на средата за игра и спорт в София и в страната. Жури ще отличи най-добрите и реализуеми идеи и доброволчески акции, като осигури съдействие от съответните местни власти и ще потърси съмишленици сред общността.

За идеите на екипи извън столицата, сдружението ще представи предложенията на местните власти и ще съдейства според възможностите си. Приемат се всякакви идеи за промяна на площадката за игра, на игрището за спорт или на двора на училището им – за почистване на игрището за баскет или футбол или на площадката за игра, за засаждане на цветя, за лек ремонт, за тематични графити…

Условието е идеята да бъде представена под формата на текст, снимки, видео, от дете или деца на възраст от 10 до 18 години. Най-добрите три проекта ще получат и предметни награди, осигурени от Издателство „Мармот“. Награди ще има и за активните родители, които подкрепят децата си, с подаръци от списание „Жената днес“.

Изпращайте идеите на децата по електронна поща на адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com до 3 май 2021 г. вкл.

„И децата го могат“ се организира в рамките на проект „Аз съм промяната“ на Сдружение „Безопасни детски площадки“ в партньорство с район „Слатина“, Столична община. Инициативата сe финансира от програма „Кризата като възможност“ на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София.

Ако имате въпроси и за подробности, търсете Мая Цанева или Стилияна Тодорова, на имейл адрес safeplaygrounds.sofia@gmail.com.

ФБ събитие

Facebook Twitter Google+

0 Коментара