През зимния сезон, поради ограниченията за пътуване в Азия, българите заложиха на екзотични дестинации в Африка и Централна Америка.

Танзанийският остров Занзибар

оглави класацията, следван от Мексико, Доминиканската република, Куба и Канарските острови в топ 5.

През февруари интересът към екзотичните дестинации започна постепенно да намалява, тъй като стартира планирането на почивките през пролетта и лятото. Процесът на планиране тази година изглежда малко по-различен от този през 2020 и 2019 г. Експертите в eSky.bg посочват, че българите търсят оферти и проверяват потенциалните дестинации за пътуване, за да си купят билети и да заминат, когато ограниченията бъдат премахнати.

Когато търсят оферти за пътуване, българите се ръководят от настоящите ограничения в дестинацията, до която искат да пътуват, както и от наличието на атрактивни оферти.

Заслужава си да се отбележи, че авиокомпаниите вече са започнали да възобновяват стари и откриват нови маршрути. Тази година авиокомпаниите, предлагащи полети от България, ще включат дестинации, популярни сред българите, както и нови неоткрити такива. Авиокомпаниите вече насърчават пътниците да резервират своите самолетни билети, оправдавайки това не само с гаранция за по-ниски цени, но и с възможността да се подготвят за пътуването спокойно. 

Къде искат да пътуват българите тази година

Пандемията не е променила съществено предпочитанията за пътуване на българите. Анализирайки резервациите, експертите от eSky отличиха няколко държави, които ще са основни през пролетта и лятото тази година.

Най-популярна тази година е Испания.

В продължение на дълги години, Барселона бе особено популярна дестинация за почивка, докато Аликанте, Канарските острови и Палма де Майорка набираха популярност. Интересът към оферти за пътуване е средно по-висок от този през пролет-лято 2020 г. Повечето българи търсят оферти до тази страна между май и септември.

Италия е на второ място,

особено Неапол, но също и Рим, Палермо, Сицилия. Българите планират да почиват в Италия между края на април и средата на юли тази година.

Освен по-близки дестинации, българите тази година искат да посетят и Португалия. Следващите в класацията са

Турция, Кипър, Обединените арабски емирства и Гърция.

Дотам българите искат да пътуват в месеците между май и август. Най-популярните дестинации в Гърция са Атина и Санторини, а в Португалия – Лисабон. Островите Закинтос, Миконос и Корфу също стават все по-популярни, основно заради новите директни полети до тези дестинации.

Екзотичните държави, избрани от българите в началото на годината, отстъпват челните позиции. Сега наблюдаваме голям ръст на интереса към пътуванията до европейските страни. От средата на февруари броят на резервациите непрекъснато нараства. Най-големи увеличения наблюдаваме в Полша, Румъния, Великобритания, България и Италия  – коментира Доньо Марков, директор на българския хъб на eSky.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара