В тези предизвикателни за човечеството времена нуждата от социални контакти става все по-осезаема. Локдауните заради пандемията засилиха онлайн общуването, но и желанието за близост между хората.

Независимо от модата на приложенията за запознанства, много от нас все още предпочитат „стария нов начин на запознанство“ лице в лице. В това вярват от новата Агенция за запознанства Face me, която е решила да  надгради спийд дейтингa чрез новаторски подход. Екипът организира

срещи между непознати,

които търсят нов партньор, приятели или просто да прекарат интересно свободното си време, забавлявайки се с настолни игри. Целта им е да внесат доза нормалност в ежедневието и шанс да не губим човешките си контакти, възможности за общуване и бъдещи връзки.

Идеята на Face me e да съчетае търсенията на хората и през играта да има даде възможност да наблюдават качества, които често убягват при първа среща.

„Хората са социални същества и поддържането на изолация за дълъг период може да създаде значителен психологически стрес – усилено

усещане за страх, симптоми на тревожност, самота,

депресивното настроение или паническо разстройство. Нуждата от приятелски кръг, на който можеш да разчиташ, е по-силна от всякога, а търсенето на партньор и поддържането на социален живот излязоха от познатите до момента рамки. Затова ние предлагаме нова възможност за контактуване, добавяйки „играта“, като средство, което сваля бариери, предизвиква ума и по един непринуден начин разкрива потенциала на хората от другата страна на масата. Асоциативните игри са един много интересен инструмент, чрез който сходството в мисленето проличава по един неангажиращ и забавен начин. Отборните настолни игри пък показват умението на хората да играят екипно, стратегическото им мислене и механизмите, чрез които отработват загубата или победата – все ценна информация, от която може да си направим изводи дали даден човек би бил подходящ за нас“, обяснява Христина Димитрова, която е психолог към агенцията.

Срещите, които организират Face me, ще бъдат в специално подбрани локации, позволяващи позициониране на участниците на отделни маси, а игрите с които ще се забавляват, са с прости и с лесно разбираеми правила, тъй като целта е да се трупат познати, а не точки. Създадена е организация, според която всички участници ще имат възможност да се запознаят по между си. Към настоящия момент дейността на агенцията е само в столицата, до края на годината се предвиждат подобни срещи и в по-големите градове в страната.

„За момента

записванията за участие стават през Facebook,

като все още не разделяме хората на възрастови групи или други демографски критерии. Целта ни на този етап е да предоставим на хората безопасно място, в което, спазвайки всички противоепидемични мерки, да могат да разнообразят ежедневието си, потапяйки се в сюрреалистичният свят на настолните игри. Постепенно ще организираме и тематични срещи, в които участниците ще трябва да отговарят на различни конкретни критерии, като пол, възраст, владеене на чужд език, сексуална ориентация.“, споделят още от агенцията.

„Ако сме принудени от обстоятелствата да носим маски на лицата, нека заедно свалим онази маска, която крие желанията, стремежите и истинския ни лик, този, който парче плат не може да закрие“, апелира психологът на Face me.

Повече може да научите на www.faceme.bg и страницата им www.facebook.com/faceme.bg

Facebook Twitter Google+

0 Коментара