Под патронажа на принца на Монако Алберт II в Монте Карло се проведе 16-ият Световен конгрес по естетична медицина. За най-новите тенденции в разкрасяването и подмладяването, обсъждани в Монако,  разказва д-р Анелия Здравкова от Jewel Skin Clinic.

В световен мащаб хората търсят нови и нови начини за подмладяване. А професионалистите насочват вниманието си към по-малко инвазивните методи. Появяват се техники и продукти за инжектиране, които бързо и с далеч по-малко травми дават бърз резултат. Естетичната медицина преживява голям напредък, а технологиите като лазери, радиочестотни апарати и ултразвук бележат годишен ръст от близо 10%.  Методите за ремоделиране на тялото – около 13% годишно. Пазарът на апаратни естетични процедури за лице ще нарасне с около 7.3% до 2022 г., като ще достигне внушителната сума от близо 1.5 млрд. долара, твърди мащабно проучване.

А какви са тенденциите в разкрасяването?

Не на твърде големите устни

При младите жени има „бум” в търсенето на корекции на устните. Обемът им обаче трябва да бъде съотнесен към формата и обема на другите части на лицето. С възрастта устните губят плътността си, а цветният им контур се размива. Вертикалните бръчки и ъгълчетата на устните застават надолу, като придават тъжен вид на изражението. Филърите на основата на хиалуронова киселина са идеалното средство за възвръщане младежкия вид на устните, съветва дерматологът от Jewel Skin Clinic.

Подходът в усъвършенстване на контура на лицето трябва да бъде чрез „профилопластика” с цел по-доброто определяне на пропорциите на различните елементи на лицето и по-естествения им вид след корекциите. Устните трябва да бъдат забелязвани, защото са красиви, а не защото са големи. Инжектирането на хиалуронова киселина е препоръчително да се предшества от лазерна процедура или пилинг, които подмладяват тази зона. Овалът на лицето може да бъде подобряван и чрез третиране на отпуснатата кожа чрез радиочестота. Поставянето на конци също може да отговори на нуждите за лифтинг на лицето и шията, макар че пациентите най-често се страхуват от тази процедура, тъй като е твърде инвазивна.

Ботулиновият токсин неоснователно се подминава от много пациенти. А той се съчетава перфектно с хиалуроновите инжекции, за да се усили и да се получи мускулна реакция, която да придаде по-естествен и не толкова напрегнат вид на мускулите.

За лифтинг на клепачите най-добрите техники са Plexr или Plasmage, които позволяват да се избегне хирургичната намеса за коригиране на увисналата кожа, белези и пигментни петна. Този метод се основава на „плазма екзереза”, богата на йони и електрони енергия, която изпарява безболезнено горния слой на епидермиса.

Хиалуроновата киселина е най-предпочитаният неагресивен метод за оформяне на скулите, изпълването на неравностите, както и корекции на носа и брадичката.

Тъмните кръгове около очите, резултат на възраст, умора и лош режим на живот, също отлично се повлияват от добре подбрана хиалуронова киселина – с ниско съдържание на вода, за да се предотврати отокът и да се избегне изражението на тъга и огорчение.

На фокус: подмладяване на интимните зони

Шията и деколтето първи издават възрастта. На конгреса в Монако бяха обсъдени техники и технологии за стягане и хидратация на тази зона, разказва д-р Здравкова. Една от новостите е продукт, който се поставя в специални точки в областта на шията, който стимулира производството на колаген и еластин и влияе върху кожната текстура. Тройната комбинация от микронидлинг с радиочестота и хиалуронови филъри също стяга кожата на шията, запълва бръчиците и оформя долния лицев контур.

Все повече се обръща внимание на интимното здраве и стремежът за подмладяване на интимните зони. Има разработени специални нови технологии за вагинално подмладяване, както и пилинг за най-деликатните части на тялото. На конгреса се обсъждаха различни техники за поставяне на  инжекционни  филъри, като все повече се налага приложението на тези филъри в областта на тялото. Бяха направени демонстрации за повдигане на дупе и за повлияване  на дефекти в областта на гърдите като хлътвания и асиметрия.

Специален акцент имаше и върху повдигането на веждите и горния клепач.  Направена бе демонстрация на филъри, ботокс и уреди за неоперативна блеферопластика.

Един от водещите лектори в областта на естетиката пластичният хирург Маурицио де Майро демонстрира как едно лице може да се подмлади и да изглежда естествено след поставяне на 18 хиалуронови филъра. Това е истинско предизвикателство, за което се изисква високо майстворство от страна на дерматолога, обобщава д-р Здравкова.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара