Професор д-р Лъчезар Гроздински е създател на българската школа по ангиология. Всепризнатия медицински авторитет е по-малко познат като писател, но без съмнение книгите му „Размисли за комунизма“, „Насилието – начин на живот“ и младежките му опити в жанра фантастика са свидетелство за задълбочени исторически, социални, антропологични и психологически познания, както и за собствен, сдържан, точен и дързък стил.

Последната книга на автора „Истината ще ни направи свободни“ е, по собствените му думи, трудът на живота му. Професор Гроздински прави изчерпателен, прецизен до перфекционизъм анализ на христовото учение, през погледа на историческите свидетелства и писмените паметници от древността до наши дни, съхранили данни и факти за автентичното учение на Йешуа Месията и версията, която се ползва от църквата, за оформяне на религиозната доктрина, която познаваме днес.

Какво се случва с най-високохуманното учение, познато на човечеството, и защо с днешна дата е трудно да се припознаем в апологети на Богочовека? Какви трансформации търпи учението на разпнатия месия и кои са причините за това? Тава са само малка част от въпросите, които авторът поставя и добросъвестно търси отговорите, като се придържа стриктно към първоизточниците и историческите факти.

На 18 май в клуб „Максим“ на Театъра на армията авторът ще представи книгата си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара