В салоните за красота ще ви предложат маникюр, който включва широк комплекс от процедури за грижа за ръцете и те ще впечатляват със здраве и красота. Квалифицираните маникюристи могат да направят привлекателни дори най-занемарените ръце и нокти. Затова и на маникюр все по-често ходят не само жени, но и мъже и деца.

Видове маникюр

В замисимост от технологиите, материалите, целта и резултатите, има няколко вида модерни маникюри:

  • Класически
  • Европейски
  • Апаратен
  • Френски
  • СПА
  • Мъжки
  • Детски

Класическият маникюр

Това е най – разпространеният вид маникюр в салоните за красота. Технологията не е сложна, но изключително ефективна. Резултатът се забелязва лесно още след първата процедура. Класическият маникюр отнема малко време, като основен недостатък е, че процедурата понякога може да предизвика болезнено усещане по време и след манипулацията. След поставяне на ръцете във вана със специални козметични средства, професионалистът повдига кожичките и кутикулата, след което я изрязва. Травмирането и рискът от инфектиране са основният недостатък на тази процедура. Класическият маникюр е не толкова скъпа помощ за ръце в силно изоставено състояние – проста, но травмираща. За препоръчване е да се избере по-щадящ метод на грижа.

Европейският маникюр 

Значително по-щадяща процедура за грижа за ръцете и ноктите без обрязване. Това е почти нетравмиращ маникюр, който изключва рани и инфекции. Методът не позволява обработката на твърде загрубялата кожа, а и при тази процедура резултата се постига след няколко сеанса. За притежателките на нежна и чувствителна кожа на ръцете това е идеален вариант, а също така лесен и ефективен начин за поддръжката на красотата и здравето на ръцете при редовно посещаване на специалист.

Апаратен маникюр 

При този усъвършенстван процес за грижата на ръцете специалистът не използва различни инструменти, а машинка със сменящи се накладки – апарат с елмазни накрайници. Осъществена на сухо тази процедура е практически безболезнена. Апаратът позволява да се отстранят ефективно загрубелите участъци, а при работа с влажна нокътна плочка се привеждат в ред и проблемните нокти, което позволява поставянето на прозрачен и цветен лак. Качеството в този случай зависи от използваната машинка, накрайниците и, разбира се, от професионализма на маникюриста. Постоянната апаратна грижа за ноктите позволява да се поддържа красотата и здравето на кожата и ноктите в продължение на 2-3 седмици след процедурата.

Горещ маникюр 

Този метод на грижа за ноктите е изключително приятен и ефективен. При него ръцете на клиента се обработват в нагревателен апарат с помощта на топла вода с определена температура и специални козметични средства, които способстват смекчаването, подхранването и оздравяването на всички нокътни покрития. Тази технология позволява ръцете да се подготвят за процедурата на обрязване, европейски маникюр, като за масаж и СПА грижи. Горещият влажен маникюр се препоръчва на притежателите на суха кожа, набраздени нокти и повредена кутикула. Процедурата е подходяща за клиенти с чувствителна кожа и деца. През зимните месеци, когато дори хората с нормална кожа на ръцете се оплакват от сухота и напукване, горещия маникюр е особено полезен.

Френски маникюр 

Семпъл, стилен и най-вече отлично съчетаващ се с всеки тоалет и аксесоар – френският маникюр бързо спечели сърцата и все още се ползва с изключителна популярност в цял свят. Розовите нокти с бяла лента се наложиха, като изящен тренд за почитателките на модата във всички възрасти.

Технологията за поддръжка на ноктите наподобява класическата. Процедурата започва с вана, следва отлепяне на кутикулата, оформянето на нокътната пластина и подготовката й за украсяване. Подсушени, ноктите първоначално се покриват с прозрачна основа, след което всяка плочка се украсява с лента бял лак, а върху нея се нанася матово – розово или бяло покритие. Някои майстори използват и прозрачен лак – фиксатор за финал.

Въпреки че днес на пазара за декоративна козметика може да се открие лак за нокти във всеки цвят и оттенък, често съвременните почитателки на модата предпочитат класиката на пастелните „френски“ пред по-смелите съчетания на цветове лак.

СПА маникюр 

Изключително приятна и полезна процедура, която позволява на да се отпуснете в атмосферата на релаксиращия аромат на ефирни масла и професионална козметика. В същото времe маникюристът масажира ръцете и внимателно ги обработва с лечебно-профилактични препарати за овлажняване и омекотяване на кожата. СПА маникюрът се прилага с козметична цел или обща комплексна грижа за здравето и красотата на ноктите. Елитният СПА маникюр е истинско блаженство, пред което е много трудно да устоиш. Това обяснява неговата увеличаваща се популярност.

Мъжки маникюр 

Поддържаният вид и здравото състояние на ръцете вече не са привилегия само на жените и стават все по-важни за съвременните мъже. Добре поддържаният външен  вид се превръща във визитка на деловите хора с високо социално положение. Факт е, че представителите на нежния пол обръщат все по-голямо внимание на външността на мъжа, на грижата, която той полага за себе си и вида на ръцете му. В резултат на повишеното търсене, редица салони за красота, козметични кабинети и маникюристи вписват мъжкия маникюр в отделна графа на услугите си. Трябва да се има предвид, че кожата на ръцете при мъжете и структурата на ноктите се отличават от женските. Поради това използването на еднакви методи и средства за грижа за ноктите на жените и мъжете е непрофесионално.

Детски маникюр 

Въпреки че много от нас все още предпочитат сами да правят прически на децата си и да оформяне ноктите им, с развитието на салонния бизнес все по-често родителите доверяват детето си в ръцете на специалист.

Детския маникюр е безболезнена хигиенна процедура, която предотвратява риска от от враствания и други проблеми с ноктите. Навикът за поддържане на ноктите в ранна възраст е залог за здраве и спретнат вид на детето в бъдеще.

Автор: https://prettyzone.net

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара