Eлегантност 24/7! Така накратко може да се опишат бижутата на Карола Екродд, основател и творчески директор на Coeur de lion. Дизайнерката създава бижута за всеки ден и всеки момент, независимо от сезона. Уникалната бижутерия е известна сред жените от целия свят.

Творенията са прецизна комбинация от строг, минималистичен дизайн с необичайни цветови комбинации, което ги прави елегантни и вълнуващи.

Тази година Карола Екродд отново съчетава иновативни концепции с класически цветове от настоящия сезон, които могат лесно да се комбинират. Елегантната нова колекция се вписва чудесно във всеки стил.

Тя е ненатрапчива, но напълно отличителна: линията BrilliantCoeur има ясни форми и рефлексирани цветове като аметист, виолетово, планинско синьо и антрацит, съчетани с деликатно розово злато и сребро. Използвайки изискани хематити, автентични сфери от неръждаема стомана и кръгли ивици, Карола Екродд създава елегантни бижута, които могат да се носят по всяко време на деня от жените.

Бижутата Coeur de Lion правят живота не само по-вълнуващ, но и по-прост. А печатът върху всяко колие и гривна е гаранция за доказано качество – ръчна изработка в Германия.

Тази година дизайнерката съчетава живи цветови комбинации, като кестеняво-кафяво, розово, планинско синьо, тиква, слива с виолетово, тюркоазено и известното Yves Klein синьо. И резултатът е красивата линия IntenseCoeur. Кристалната огърлица по невероятен начин съчетава аметиста с карнеол, амазонит, тигрово око и содалит.

В новата колекция Есен / Зима 2018 блестят и свежи гривни във всички цветови гами, които добавят нужната елегантност към всеки външен вид. Красивите аксесоари включват 6-жични гривни с напа кожа и мрежа, които вървят перфектно с новите цветове на моделите GeoCube®.

Колието също е вълнуващо – екстравагантно създание, направено от прозрачни сфери с асиметрични отвори, комбинирани с розово злато Swarovski® кристалт.

История на елегантността

Coeur de lion е водеща марка в производството на модни дизайнерски бижута, базирани в Германия. В края на 80-те години младата дизайнерка Карола Екродд експериментира с индустриални материали и ги превръща в бижута. Необичайните й творения привличат известен дизайнер и той купува цялата й първа колекция. Това е началото на успеха. След като основава марката през 1987 г., Карола и до днес управлява компания и е неин главен дизайнер.

Отличителните черти на творчеството на Coeur de Lion са изчистеният дизайн и отличното съчетание на избор на цветове.  Тази комбинация от артистична решителност и иновативност , прави марката не само неподражаема, но и вечна в модните тенденции.

Бижутата принадлежат към групата, известна като „Bridge Jewellery“ – ръчно изработени премиум продукти, които се предлагат на достъпна цена и по този начин запълват празнината между модните бижута и истинската бижутерия.

Това е причината произведенията на Coeur de lion да се продават в над 30 страни и да са толкова търсени от жените. Coeur de lion се продава и на борда на авиокомпании като Lufthansa, Austrian или Swiss.

Неслучайно Coeur de lion печели German Brand Award през 2016 г., а иновативната концепция за гривни бе отличена с German Design Award 2018.

И това е така, защото дизайнерите работят само с най-висококачествени материали в изработката на бижутата – неръждаема стомана 316L, Swarovski® Crystals и истински камъни като аметист, хематит, оникс, розов кварц, карнеол, амазонит, опушен кварц и тигрово око.

Още информация тук

Facebook Twitter Google+

0 Коментара