Пъпките и акнето са често срещан кожен проблем, с който се сблъскват не само подрастващите, но и хората на възраст над 25 години. Общото между двете групи са причините за кожните проблеми – хормоните и стреса от ежедневието, както и последствията от тях – липсата на самочувствие.

La Roche-Posay предлага грижа за кожата с гамата Effaclar, която показва първите видими резултати при третиране на  несъвършенствата в рамките на 12 часа, както при тийнейджъри, така и при възрастни.

Премахването на акнето и несъвършенствата не е въпрос само на естетика. Много често появата на тези видими промени по кожата могат да предизвикат тревожност, дори депресия, което може да доведе до появата на ново акне и по този начин става все по-трудно да се излезе от този порочен кръг.

Проучване, проведено за La Roche-Posay през февруари и март, установи, че цели 49,7% от тийнейджърите се чувстват зле, когато имат акне или пъпки, докато почти една трета не искат да напускат дома си, когато се сблъскат с този кожен проблем.

Това може да се отрази много негативно на самочувствието им, което е застрашено в тези години от тяхното развитие. Възрастните също не са пощадени от упоритите пъпки, които най-често се появяват в резултат на стрес.

Поради изменението на климата, въздействието на външните агресори като замърсяването на въздуха и слънчевата светлина, както и поради неправилно хранене, младите и възрастните хора все по-често се сблъскват с акне.

Това е един от най-честите кожни проблеми, който засяга 80-90% от подрастващите и освен че влияе на естетиката на лицето, засяга и психичното здраве. Изследванията показват, че 50% от пациентите с акне се изолират, 46% от тях имат предразположение към развитие на депресия и цели 350 000 учебни дни се пропускат поради същия проблем.

Независимо дали принадлежите към първата или втората група, едно е сигурно – имате нужда от ефикасно и бързо решение, такова, зад което застават над 90 000 дерматолози.

 

Effaclar Duo(+) срещу кожни проблеми в юношеството

Смесените чувства, бурните реакции, трудностите в училище и университета могат да накарат младите хора да се чувстват така, сякаш никой не ги разбира. Заради хормоните, които просто вилнеят през този период, кожата и увереността им могат много да пострадат. Effaclar Duo+ крем е внимателно създаден точно за тях, вземайки предвид младата им възраст и желанието им да се покажат в най-добрата си светлина. Формулата се основава на три ключови съставки: ниацинамид, който намалява зачервяването и кожните раздразнения, просерад, който предпазва от появата на петна по кожата след акне, и Aqua posae filiformis + маноза, които помагат за възстановяване на баланса на кожния микробиом и стимулират възстановяването на кожата. Първите резултати са видими след 12 часа, като повечето проблеми намаляват значително след 8 дни употреба. Основните предимства на крема Effaclar Duo+ са бързото намаляване на съществуващите несъвършенства, предотвратяване на повторната им поява и ограничаване на риска от появата на остатъчни цветни белези (червени и кафяви петна). Това се потвърждава от многобройни проучвания на бранда, както и от около 13 000 респонденти по света с кожа, склонна към акне, които наблюдават намаляването на пъпките и черните точки, както и ограничаването на прогресивната хиперпигментация.

Effaclar ултраконцентриран серум за облекчаване на акне и несъвършенства при възрастни

За мнозина краят на пубертета не означава край на акнето и пъпките. Напротив, до 40% от жените на възраст между 20 и 40 години все още страдат от тези кожни проблеми, които за някои от тях могат да имат много негативно влияние върху ежедневните дейности и общуването с обкръжението им. Effaclar ултраконцентриран серум със своята комбинация от активни съставки в оптимални концентрации, действа като ексфолиращ и успокояващ агент за кожата, като в същото време предотвратява повторната поява на акне и други несъвършенства. Доказано е, че серумът има бързо действие с видими подобрения на кожата още след първото приложение. Това, което прави този серум особено ефективен, е комбинацията от три киселини и ниацинамид, който осигурява видима ефикасност, изглажда неравностите и намалява до 49% от белезите, причинени от акне за период от 28 дни.

Персонализирана рутина за кожа, склонна към акне, препоръчвана от дерматолог

Проучване, проведено от La Roche-Posay в началото на годината на Joomboos, една от най-популярните младежки платформи в региона, показа, че само 14% от тийнейджърите посещават дерматолог, когато се сблъскат с кожни несъвършенства като акне и пъпки. Освен това, само малко над 20% от тях си купуват продукти за грижа за лицето от аптеките. Ето защо експертите по грижа за кожата препоръчват младите хора винаги да се объръщат към тях за помощ, за да получават съвети за ежедневна рутина, която включва крем Effaclar Duo+ и Effaclar почистващ измиващ гел, с които да намалят несъвършенствата в дългосрочен план и да предотвратят повторната им поява. Ако все още не сте използвали тези два продукта Effaclar, сега може да ги намерите в стартов комплект за грижа за кожата в аптеките на специална цена, до изчерпване на наличностите.

За хората, преминали тийнейджърската възраст дерматолозите препоръчват използването на Effaclar ултраконцентриран серум в комбинация с Effaclar микропилинг гел, който почиства в дълбочина, премахва излишния себум и прави кожата по-гладка и равномерна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара