Деликатният роман „Всички ние сме мечти“ от варненската писателка Симона Стоева се появи в книжарниците с обещание за пролет и с вдъхновяващата мисия да накара читателите си да се гмурнат в собствените си мечти.

Симона Стоева сподели за процеса си на писане: „За мен историите започват от финала. Когато пиша, често в главата си имам нарисуван завършек и остава да разбера как героите ще стигнат до този момент, до който знам, че трябва да ги заведа.“

Авторката казва, че романът ѝ е специално посветен на „наивниците, които се осмеляват да мечтаят“ и че се надява книгата ѝ да стигне до онези читатели, които са напът да се откажат от мечтите си, за да им вдъхне смелост.

А каква е следващата ѝ мечта? Историята на Нора и Иво във „Всички ние сме мечти“ да се появи и на голям екран.

Смел и проницателен, „Всички ние сме мечти“ е

поетично обяснение в любов

към изкуството във всичките му форми. Романът възхвалява човешкия порив безстрашно да следваме мечтите си, независимо от трудностите, които срещаме по пътя. И ни припомня, че във всеки един от нас се крие история, която чака да бъде разказана.

Точно като тази на Иво – ученик в престижната Академия по изкуствата, непоколебим в решението си някой ден да се нареди сред най-великите имена в киното. И на Нора, която не иска просто да танцува, а да стане най-добрата балерина, творила някога.

Когато пътищата им се пресичат в стаята за наказание, в момент, сякаш излязъл от страниците на филмов сценарий, всичко друго мигновено затихва. Вихрушката от чувства помежду им заплашва да ги отдалечи от целите, които и двамата преследват толкова пламенно.

И както често се случва в живота, Нора и Иво са принудени да избират. Но може ли сърцето да направи избор между любовта и изкуството?

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара