Тенденциите в красотата се промениха значително през последните години и ако ги следите, тогава знаете, че ретинолът набира все по-голяма популярност като съставка за грижа за кожата, която при внимателна употреба осигурява значителни разултати в грижата против стареене.

Снощи Vichy събра голям брой специалисти по дерматология, медии, известни личности и инфлуенсъри, в София, за да представи новата звезда от гамата Liftactiv – серум Vichy Liftactiv Retinol Specialist.

Марката, препоръчвана от 50 000 дерматолози, представи формула с ретинол, която ефективно намалява дълбоките и видими бръчки, като същевременно намалява други признаци на стареене на кожата. Ефикасността  на серума Liftactiv Retinol Specialist е тествана в едно от най-дългите клинични проучвания, с продължителност пет месеца, и резултатите показват значителен напредък в

облекчаването на всички признаци на стареене

на кожата: от намаляването на видимостта на всички видове бръчки, дори и на най-дълбоките, до повишаване на стегнатостта и гладкостта на кожата и еднородността на тена.

По този повод френският дермокозметичен бранд Vichy за пореден път умело интегрира своите експертни знания със съвременната динамика и потребности и ги въплъти в представянето на новия продукт, чиято формула е създадена в сътрудничество с топ експерти. На елегантното събитие, в ролята на модератор влезе известната телевизионна водеща Ева Веселинова, лице на гамата Vichy Liftactiv, а към нея се присъединиха д-р Камелия Присадашка, дерматолог, както и Диана Иванова – представител на бранда.

“Като голям фен на линията Liftactiv, която използвам от дълго време, много се радвам да бъда част от представянето на един продукт, който ще помогне на жените в борбата им с тези повече или по-малко видими признаци на стареене на кожата“, разкрива Ева.

Д-р Присадашка разказа от първа ръка, че новият серум Liftactiv Retinol Specialist е обогатен с уникален  комплекс против стареене на кожата, който намалява дори най-дълбоките бръчки, като същевременно обновява клетките, придавайки на кожата сияйност и блясък.

​​„Ретинолът има множество положителни ефекти върху кожата. Ускорява обновяването на кожата, което е забавено с напредване на възрастта, и кожата възвръща младежкия си блясък и свежест. Стимулира производството на колаген, като по този начин намалява фините линии и повишава еластичността.

Освен за третиране на бръчките

се прилага и за намаляване на  хиперпигментациите, независимо дали те са дифузни или само под формата на няколко петна по лицето. Изводът е, че това е продукт, който е отличен за млада кожа и за предотвратяване на стареенето й, както и за зряла кожа, като освен че подобрява текстурата, гладкостта и фините линии, предлага решение и за пигментните петна“, обясни д-р Присадашка.

По време на разговора на сцената, Д-р Камелия Присадашка разказа и за значението на правилното използване на протокола Vichy Liftactiv Retinol, като същевременно разсея всички митове, свързани с употребата на този уникален продукт.

Ако сте се чудили от кои продукти е съставен незаменимият протокол за намаляване  на признаците на стареене на кожата, ще ви го разкрием по-долу. Серумът Liftactiv Retinol Specialist е предназначен за изглаждане на дълбоки бръчки и се използва като част от вечерната грижа, а дневният крем Liftactiv Collagen Specialist с три пъти повече проколагенови пептиди за три пъти по-високи нива на колаген в кожата, се

препоръчва за сутрешна грижа.

Този протокол се препоръчва за дами, които търсят значително действие против стареене, за да коригират всички признаци на загуба на колаген. Като последна стъпка за най-добра защита и резултати, се препоръчва Capital Soleil UV Age Daily Anti-Photoaging Water Fluid със SPF 50+, който клинично доказано коригира признаците на фотостареене, включително тъмни петна и липса на плътност.

Vichy демонстрира своя дерматологичен опит организирайки т.нар. “бързи срещи”. В смела обстановка, символично доминирана от белия цвят, присъстващите имаха възможност да прекарат време с избран дерматолог в специално проектирано пространство. Те споделиха със своите последователи в социалните мрежи отговорите на експертите за приложението на този продукт и разсеяха митовете около използването на ретинол.

Гостите блестяха във всички нюанси на бялото, а сред присъстващите бяха много публични личности и лайфстайл инфлуенсъри, сред които Пам Велидис, Венета, Благомира Василева, Йоана Коджабашева и други.

Мощната синергия на продуктите, които можете да намерите в аптеките и да усетите върху кожата си още днес, представлява истинска революция в грижата против стареене.

А как звездите си прекараха по време на тази вълшебна вечер, допълнена с музиката на Орлин Павлов, вижте по-долу.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара