За чревния микробиом се говори много през последните години, заради проучванията, които доказват връзката му с множество заболявания и състояния: диабет, аутизъм, тревожност, затлъстяване…

Но червата не са единствената част от нашето тяло, където гостоприемно поддържаме богато разнообразие от микроорганизми: кожата също е дом на милиони бактерии, гъбички и вируси, които играят ключова роля в поддържане на здравето ни в добро състояние.

В много свои клинични проучвания La Roche-Posay установява, че дисбалансът на кожния микробиом е свързан с различни заболявания като акне, екзема (атопия) и псориазис. Марката е пионер в проучванията на кожния микробиом в партньорство с водещи микробиолози. И сега ни представя иновация за хора с много суха кожа, предразположена към атопия

LIPIKAR BAUME AP+м.

Познатият продукт за атопична кожа е с обновена формула – съдържа MICRORÉSYL – нова съставка, която подпомага баланса и разнообразието на микробиома, дори при по-тежките случаи.

Атопията е често срещано, незаразно състояние на кожата, което се характеризира с много суха, лющеща се кожа, зачервяване и сърбеж. Проучванията показват, че 1 от 10 деца, по целия свят, са засегнати от това състояние, което може да продължи дори и в последващата зряла възраст

Ново проучване на La Roche-Posay, проведено с 5000 души, имащи атопична кожа, демонстрира значително засягане на качеството на живот. 50% от тях изпитват интензивна кожна болка, причинена от самото състояние.

В допълнение към това, децата, предразположени към атопия, също страдат и от тежка сухота, постоянно усещане за сърбеж и желание за разчесване, дори и по време на сън.

60% от децата с атопия се оплакват от затруднение в училище, заради липса на коцентрация в час, породена от
непрестанното усещане за сърбеж.. Децата с такова състояние изпитват три пъти повече страх.

Lipikar Baume AP+m възвръща баланса на кожния микробиом с бързо успокояващо действие – против сърбеж и против връщане на проблема. Балсамът е обновен, емолиент с нова технология, която помага за ограничаване на размножаването
и присъствието на стафилококовите бактерии, намесени в атопията, като по този начин подсилва баланса на кожния микробиом.

Чрез подсилване на кожния микробиом, новият LIPIKAR BAUME AP+м действа на 3 нива, за ограничаване на въздействието на много сухата кожа или атопията: успокояващо, против сърбеж, против рецидиви.

За ефективни резултати, нанасяйте два пъти дневно – сутрин след душ и вечер преди лягане.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара