Делта вариантът на COVID-19 се характеризира с по-голяма заразност и повишена способност да причинява тежка форма на заболяването. Където бъде идентифициран Делта вариантът, той бързо и ефективно се разпространява между хората. Делта вариантът е силно заразен, около два пъти по-заразен от предишните варианти, съобщават от здравното министерство.

Когато вирусът се разпространява свободно и причинява множество заразявания, вероятността да мутира се увеличава. Колкото повече възможности има вирусът за разпространение, толкова повече възможности има за промяна.

Експертите непрекъснато следят новите варианти на коронавируса, за да видят дали те се разпространяват по-лесно, причиняват по-тежки заболявания или биха могли да повлияят на ефективността на мерките за обществено здраве или ваксините.

Най-добрият начин да ограничим предаването на COVID-19 е хората да се ваксинират и да продължават да следват съветите за предотвратяване на разпространението на вируса, включително физическо дистанциране, носене на маски, редовно миене на ръцете и добро проветряване на закритите помещения.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара