Запознайте се с двама необикновени души – Наполеон Хил и Дон Грийн.

Наполеон Хил е автор на една от най-великите книги за личностно развитие „Мисли и забогатявай“, чиито идеи са основополагащи за всички следващи автори в областта на самоусъвършенстването.

Роден е на 26 октомври 1883 г. в град Паунд, в Апалачите, щата Вирджиния. Чрез своите книги Хил успява да предаде не просто теоретично знание, а практически принципи, които променят живота на много хора и ги извеждат на пътя към високите постижения в личния и професионалния живот.

Един от тези хора е Дон Грийн – син на миньор, също роден в град в Апалачите – Стратън, щата Вирджиния. Благодарение на предприемаческия си дух, той поставя началото на първото си бизнес начинание едва на 15-годишна възраст – събира такса от желаещите да видят мечката му – домашен любимец. На 42 години оглавява небанкова финансова институция, а наближавайки 60-годишнината си, Дон приема поста изпълнителен директор на фондация „Наполеон Хил“ и успява да изведе работата на фондацията на ново ниво на успех.

За съжаление, Наполеон Хил и Дон Грийн никога не се срещат. Но Дон приема Наполеон Хил за свой ментор, защото успява да разбере – и по-важното – да приложи в живота си важните принципи от неговата философия на успеха.

„Учим по два начина – от общуване с други хора и от книги. Ако не слушаме някого другиго, нямаме много добър шанс да напреднем в живота. Приемаме някои неща за даденост дори когато можем да ги променим. Но четенето и общуването с други хора стават част от същността ни.“
Дон Грийн

В книгата ще откриете:

  • философията на успеха, която прави Наполеон Хил известен;
  • личните познания на Дон Грийн за Хил, включително истории и прозрения, които не са публикувани досега;
  • принципите зад „Мисли и забогатявай“ и защо остават актуални и днес;
  • как да използвате силата на Наполеон Хил за себе си;
  • инструментите, необходими за разкриването на тайните на израстването, креативността, силата и постигането, които са скрити във всеки от нас.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара