Силви Вартан слага край на кариерата си тази година. Известната френска певица с български корени ще слезе от сцената с три последни концерта през ноември.

„Да, взех решение. От няколко години го отлагам. Винаги съм правила всичко със страст, без да пресмятам, просто от желание и без да си задавам прекалено много въпроси. Защото дълбоко в себе си не обичам нещата, които свършват, не обичам заминаванията, не обичам нещата, които спират“, казва Силви Вартан пред „Пари мач“.

Родената в с. Искрец през 1944 г. певица се превръща в звезда в началото на 60-те във Франция. Тя е една от първите рок певици в Париж. Силви Вартан приключва кариерата си след 40 милиона продадени албума, 1300 песни, 2000 корици на списания, шест филма и хиляди разпродадени концерти.

Първият й брак е с Джони Холидей, от когото има син Дейвид. През последните повече от 20 години живее в Лос Анджелис заедно с втория си съпруг – известния продуцент и мениджър Тони Скоти, и дъщеря им Дарина, която двамата осиновяват в края на 90-те години в България.

Силви Вартан

нееднократно е пяла в известната зала „Олимпия”.

Била е на една сцена със световноизвестни музиканати – като легендартите Бийтълс. С бившия си съпруг Джони Холидей поставят рекорд през 70-те години. Двамата изнасят концерт пред 200 000 души.

„Вероятно това, че не обичам заминаванията се дължи на внезапното ми напускане на България на 7-годишна възраст. Изведнъж пораснах и оставих детството си на перона на гарата. Все още виждам как баба ми и дядо ми, които обожавах, тичат след влака – това е рана, която никога няма да зарасне… След това, благодарение на кариерата ми на певица, пътувах много, бях водена от любопитството, от младостта си, исках да отида навсякъде.

Непрекъснато се питах: „Какво следва?

Какъв е следващият проект? Всичко се случи със скоростта на светлината, а освен това бързо се влюбих в един висок рус мъж със сини очи, който ми се струваше прекрасен и който също беше певец. Споделих цялата тази лудост с него и открихме всичко заедно. Беше лудост“, споделя Силви Вартан за напускането на България и влюбването и в Джони Холидей.

„Природата сама те кара да разбереш, че трябва да забавиш темпото, за да се развиваш“, казва Тони, за да обясни сбогуването на Силви Вартан със сцената. „Това е решение, за което узряваше в продължение на месеци. През август тя ще навърши 80 години, така че ще изпълни най-известните си песни за последен път, за да благодари на феновете, които я следват вече шестдесет години. След концертите в Париж през ноември няма други планове“, казва пред „Пари мач“ съпругът й Тони Скоти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара