Кралят на Великобритания Чарлз Трети е бил диагностициран с рак, съобщиха от Бъкингамския дворец. Ракът е бил открит при скорошната операция на краля, но не е свързан с неговата простата. В съобщението не се уточнява какъв вид рак е.

Снимка: официална Фейсбук страница на кралското семейство

Ето какво се казва още в изявление от Бъкингамския дворец: „По време на неотдавнашната болнична процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простата бе отбелязан отделен проблем, Последващите диагностични тестове установиха форма на рак“. От двореца съобщават, че кралят е започнал лечение. През този период обаче Чарлз ще продължи да се занимава с държавни дела и официални документи, но е бил посъветван от лекарите да отложи обществените си прояви.

„Кралят е благодарен на медицинския си екип за бързата им намеса, която стана възможна благодарение на неотдавнашната му болнична процедура. Той остава напълно позитивен относно лечението си и очаква с нетърпение да се върне към пълния обществен дълг възможно най-скоро. Негово Величество избра да сподели диагнозата си, за да предотврати спекулациите и с надеждата, че тя може да помогне на общественото разбиране за всички засегнати от рак по света“, се казва още в съобщението.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара