„Сърцето помни“ е дебютният роман на Ангелина Ангелова, който излезе с логото „Анишър“ на издателство „Егмонт“. Автор на оригиналната корица е художникът Стоян Атанасов.

„Сърцето помни“ разказва историята на Елеонора Тиг, която се завръща в Лондон след осем години с надеждата да открие дъщеря си, отнета ѝ веднага след раждането. Смятана за мъртва, наранена и предадена от близките си, Елеонора вече не вярва почти на никого, особено на бившия си любим. Тя се представя за графиня Елена Жустис и обикаля балове и приеми с надеждата

да научи нещо за съдбата на дъщеря си.

Централно място в романа заема и любимият на Нора – Себастиан Мур. Закоравял и изпълнен с презрение, той отдавна е забравил идеалите на младостта. Въпреки че е най-желаният ерген на Лондон, за Завоевателя на Индия любовта си е отишла. Търсейки изкупление на другия край на света, Себастиян се сдобива с богатство и слава, но все още не може да прежали първата си любов. Сърцето му е непревземаемо, докато една вечер не среща непозната французойка, която поразително много прилича на изгубената му любима.

Ангелина Ангелова е на 32 години, родом от Варна. Завършва УНСС и работи в голяма технологична компания. Пише разкази в гимназията и университета, след което следва дълга пауза и по време на майчинството любовта към писането се възвръща.

Ангелина живее в София със съпруга и двете си прекрасни момчета. Обича да чете, когато не строи ракетни площадки и влакове-стрела от ЛЕГО с децата си. Печенето на сладкиши я разтоварва за огромно щастие на семейството ѝ.

Това е първият ѝ роман.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара