Искате ли децата ви да се  запознаят с основните хранителни продукти и техния произход, да научат кои храни са полезни и кои не съвсем и да тренират своята наблюдателност и сръчност? Всичко това децата могат да направят с книгата „Откъде идва храната“. Това е първото заглавие от поредицата „Любознайко“ на издателство „Софтпрес”.

Във вкусно пътешествие в света на храната децата ще бъдат придружавани от Люба и Знайко – очарователните малки герои на енциклопедичната поредица „Любознайко“. Те са най-добрите помощници на всеки родител. Тя е вечно усмихната и непрекъснато има въпроси. Обича да отглежда зеленчуци, да прави палачинки и да ги хапва с мед. ВОткъде идва храната” Люба разказва за картофите, показва как растат ягодите и откъде идва захарта.

За Знайко знанията никога не са достатъчни. Той винаги се радва да научи нещо ново и възкликва „ДА!” с удивлението на истински удивителен. В „Откъде идва храната” се разхожда до нивата, за да провери зърното за хляба, мие прясна салата и се перчи със специална шапка за вадене на мед.

Правилното и разумно хранене

е първата стъпка към доброто здраве. Децата обаче са подложени на редица изкушения. Една от целите на „Откъде идва храната“ е да помогне на родителите да направят първите стъпки към създаването на навици за здравословен и информиран избор у децата си.

„Откъде идва храната“ е първата стъпка в амбициозен проект за създаване на съвременна мултитематична енциклопедична поредица, подходяща за онази възраст, в която любопитството и откривателството се превръщат в любознание.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара