През последните няколко години наблюдаваме бум на лотарийните игри, които се предлагат на българския пазар. “Билетите към богатството” са навсякъде, обещават ни мигновено щастие и лесно решение на всичките ни проблеми. Малцина знаят, че дори шансът да им се усмихне и да изтеглят късметлийския билет, рискът в рамките на година след това да загубят не само спечеленoто, но и всичко останало, е огромен.

Практичният наръчник „Как да спечелим от лотарията”, най-новото издание на „Софтпрес”, ще запознае читателите с логиката на хазарта и с проверени стратегии за минимизиране на риска. Освен че разкрива тайните на различните лотарии, тази книга дава поучителни примери с действително спечелили хора от цял свят.

Наръчникът на Джак Пот е полезен с дълбокия си поглед към психологическите механизми, които стоят зад търговския успех на „игрите на късмета”, и как милиони хора по света се пристрастяват към „търкането на билетчета”.

И за да не останат читателите подведени или заблудени, Джак Пот показва в лесни стъпки как да се подготвят и как да постъпят, след като спечелят от лотарията. Защото, както казва самият той:

„бързото забогатяване крие неподозирани рискове”.

Джак Пот е псевдонимът на пожелал да остане анонимен щастливец, който с разумно планиране е печелил пари от различни лотарии по света и в България, след което инвестира спечеленото в редица успешни бизнес начинания. Днес Джак се наслаждава на благосъстоянието и успеха си и предпочита да залага на начинания, които да помагат на други да повторят неговите успехи.

Реални истории на победители

Макар че спечелилите от лотарията понякога успяват да управляват правилно парите си, по-често се случва точно обратното. Хората, спечелили по-големи суми от нищото, често губят тези пари, но, за съжаление, изрази от типа „откъдето дошли, там и отишли“ в случая не важат. Защото заедно с парите победителите често остават с разрушено здраве и семейство, сдобиват се с полицейско досие и най-често с множество задължения за стотици хиляди, а понякога и милиони към банки и други институции и компании. И тъй като това е част от крайната цел – да спечелим от лотарията, ето една история на победител, който не е  съумял да управлява правилно парите си.

Статистиката показва, че независимо дали са спечелили 500 милиона, или само 1 милион, 70% от печелившите от лотарията успяват да похарчат всичките си пари в рамките на 5 години.

Да похарчиш 31 милиона долара само за 2 години

Според вас може и да е невъзможно да се похарчи толкова бързо една толкова голяма сума, но Били Боб Харъл от Тексас доказва обратното. Историята му е една от най-поучителните в историята на американската лотария.

Били Боб е женен мъж с три деца, наскоро влезли в тийнейджърските години. Уволнен няколко поредни пъти от различни работодатели, той заема ниско платена длъжност на служител, подреждащ продукти в склад. Семейството му живее в лишения, а той самият е притиснат до стената от разходи по дома и семейството. Животът му никога не е бил лек, но сякаш с всяка изминала година става все по-тежък. Но дълбоко религиозният Били знае, че нещата рано или късно ще се наредят и той ще получи помощ свише.

И тя идва през юни 1997 година, когато, докато чете числата от тотото в местния вестник, мъжът осъзнава, че той и жена му са единствените притежатели на печеливш фиш за сумата от 31 милиона долара. Според негови изявления в медиите животът му е бил изключително тежък, но ето че с божията помощ вече ще бъде чудесен.

Така и започват неговите харчове. Прави голямо дарение за местната църква. Следващите му покупки са насочени към семейството – щедро купува по един имот за всеки негов член, досега живял в лишения. Не закъсняват и скъпите коли, отново за всеки член от семейството. Постепенно Били става любимият чичо и знайни и незнайни роднини се свързват с него за помощ.

Той от своя страна, като християнин, не пести усилия и пари, за да помогне на своите роднини. Прави същото и за напълно непознати хора от неговата църковна общност. Бързите промени в живота на Били водят до редица сривове в отношенията с най-близките му хора, включително и развод с дългогодишната му съпруга.

Само 20 месеца по-късно Били се озовава на прага на финансов колапс. Той се обръща към финансов консултант в опит да подреди макар и малкото си останали финанси. Пред него споделя, че спечелването на лотарията е най-лошото нещо, което му се е случвало. В рамките на въпросния двайсети месец от получаването на голямата печалба Били се заключва в банята на своя нов дом. Малко по-късно е намерен от полицията, като разследващите констатират смъртта му, причинена от фатален изстрел в гърдите.

Хората от семейството, което в последните месеци е станало по-голямо и сплотено около парите на Били, започват съдебни дела за остатъка от парите, които са толкова малко, че с тях не могат да се изплатят дори данъците по закупените имоти.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара